✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

Sorozatok

2018. július 07. - KMAKH

allando_oldal_sorozatok.png

1. A FÉLELEM

felelem_small.pngKülönleges és nehéz időket élünk. Szinte mindenki el van szigetelve, karanténban sokan. Felnőttek és gyermekek is érzik, hogy egy komoly megpróbáltatás alatt vagyunk. Ajtónk előtt kopogtat most a járvány és a halál. A karantén odakényszeríti az embert, hogy sajátmagával szembenézzen. Egyesek már a sajátmagukkal való ismerkedéstől is megijednek. Ha ez a mostani krízis állapot valamit is tanít nekünk, az az, hogy ez a generáció komoly nyugtalanságot mutat, amikor a halál témájához érünk. A legerősebb félelem, a halálfélelem. A legtöbb ember szokott tervezni a jövőre nézve, de most ez a világméretű járvány sokak tervét áthúzta és úrrá lett helyette a bizonytalanság, a félelem. Kérdések sorozata támad fel sokak szívében: Mi lesz velünk? Meddig fog ez tartani? Hogy lesz ennek vége? Vajon túléljük? Milyen következményei lesznek? A félelem kegyetlen úr tud lenni. Hiszen a félelem az, amelyik a legtöbb áldozatot szedi a világon és nem a koronavírus. Épp ezért időszerű, hogy a félelemről írjunk a Biblia fényében, lássuk mit mond Isten erről. Hadd szolgáljon ez a sorozat gyógyírként és bátorításként mindazoknak, akik a félelemmel küzdenek ezekben a nehéz és zavaros időkben.

/ Megnézem /

church_history_small.png

1. EGYHÁZTÖRTÉNELEM

Az egyháztörténelem fontos a keresztyéneknek. Először is, az egyház történelme annak a hűséges kapcsolatnak a folytatása, amit Isten ápolt az Ő embereivel a Szentírásban, és továbbköveti Krisztusnak az életét és munkáját a világunkban. Másodszor, parancsot kaptunk, hogy „emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr” (5. Mózes 8:2) és megtanítsuk azokat fiainknak (Zsolt. 78:5-6). Harmadjára pedig, az egyház története segít letisztázni és megvilágítani azt, amiben hiszünk, és kontextust biztosít ahhoz, hogy megvizsgáljuk és kiértékeljük a hitünket és cselekedeteinket, a gyülekezetek tanítása szerint az évek során. Negyedjére, az ismeret megőriz a tévedésektől; úgy tűnik nincsenek új eretnekségek, csak régiek új köntösbe bújtatva. Legvégül pedig, hősöket és mentorokat, vezetőket ad, hogy úgy kövessük Krisztust, ahogyan ők is követték, és így lelki érettségre biztat és Istenhez való könyörgésre, hogy megújítsa és felélessze az Ő gyülekezeteit.

/ Megnézem /

2. MENNYORSZÁG

heaven_small.pngAkár keresztyén, akár világi könyvesboltokba, ha benézünk, azt látjuk, hogy számtalan olyan könyvet lehet vásárolni és olvasni, amelyek a halál vagy halál utáni emberi tapasztalatokat írják le. Interneten, videón is lehet látni ilyen bizonyságtételeket, ahol emberek azt vallják, hogy átléptek e világból a túlvilágba, és elmondják mindazt, amit ott láttak. Még olyan is van, hogy angyalok fogták valaki kezét és egy teljes körutat mutattak be neki a mennyországról. Ezekben a beszámolókban létezhetnek igaz részek, részletek is, de többnyire, amiket hallunk, nem biblikusak és félrevezetik az embereket! Mi, a hívő, keresztyén emberek vagyunk részben a hibásak ezért! Miért? Mert elmulasztottuk mi is tanulmányozni és elmagyarázni alaposan a Biblia csodálatos tanítását a mennyországgal kapcsolatosan. Nem csoda, hogy ezt az űrt be akarja tölteni sok más hamis, a Bibliától idegen tanítás, és elözönlötték a polcokat, az internetet mindenféle téveszmék. Azért is, mert az ember szíve éhesen kiált fel és keres válaszokat a túlvilággal kapcsolatosan. És a mi hallgatásunk, vagy a szegényes ismeretünk a mennyország valóságáról igencsak szomorú. Egy izgalmas sorozatnak lehetünk olvasói a Mennyország témakörében. Ezek a részek prédikáció vázlatok bővített, olvasható változata, ami Randy AlcornHeaven című könyvét veszi alapul.

/ Megnézem /

3. CSODÁK

hit_small.pngJézus Krisztus, az ő földi szolgálata során számtalan életet érintett és változtatott meg. Mint életének többi részét, az ő csodáit is szemtanúk jegyezték le. Mind a négy evangélium sokat ír ezekről a csodákról, ezek közül Márk örökíti meg a legtöbbet az ő evangéliumában. A Szentírás tanúsága alapján, Megváltónk számtalan ember életébe hozott gyógyulást. Ebben a sorozatban az Úr Jézus csodáival kapcsolatos történeteket olvashatjuk, ami a 4 evangéliumban található csodák igetanulmányozását követi nyomon.

/ Megnézem

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr1314099319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása