✝ = ♡

Sorozatok

2018. július 07. - KMAKH

allando_oldal_sorozatok.png

church_history_small.png1. EGYHÁZTÖRTÉNELEM

Az egyháztörténelem fontos a keresztyéneknek. Először is, az egyház történelme annak a hűséges kapcsolatnak a folytatása, amit Isten ápolt az Ő embereivel a Szentírásban, és továbbköveti Krisztusnak az életét és munkáját a világunkban. Másodszor, parancsot kaptunk, hogy „emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr” (5. Mózes 8:2) és megtanítsuk azokat fiainknak (Zsolt. 78:5-6). Harmadjára pedig, az egyház története segít letisztázni és megvilágítani azt, amiben hiszünk, és kontextust biztosít ahhoz, hogy megvizsgáljuk és kiértékeljük a hitünket és cselekedeteinket, a gyülekezetek tanítása szerint az évek során. Negyedjére, az ismeret megőriz a tévedésektől; úgy tűnik nincsenek új eretnekségek, csak régiek új köntösbe bújtatva. Legvégül pedig, hősöket és mentorokat, vezetőket ad, hogy úgy kövessük Krisztust, ahogyan ők is követték, és így lelki érettségre biztat és Istenhez való könyörgésre, hogy megújítsa és felélessze az Ő gyülekezeteit.

/ Megnézem /

2. MENNYORSZÁG

heaven_small.pngAkár keresztyén, akár világi könyvesboltokba, ha benézünk, azt látjuk, hogy számtalan olyan könyvet lehet vásárolni és olvasni, amelyek a halál vagy halál utáni emberi tapasztalatokat írják le. Interneten, videón is lehet látni ilyen bizonyságtételeket, ahol emberek azt vallják, hogy átléptek e világból a túlvilágba, és elmondják mindazt, amit ott láttak. Még olyan is van, hogy angyalok fogták valaki kezét és egy teljes körutat mutattak be neki a mennyországról. Ezekben a beszámolókban létezhetnek igaz részek, részletek is, de többnyire, amiket hallunk, nem biblikusak és félrevezetik az embereket! Mi, a hívő, keresztyén emberek vagyunk részben a hibásak ezért! Miért? Mert elmulasztottuk mi is tanulmányozni és elmagyarázni alaposan a Biblia csodálatos tanítását a mennyországgal kapcsolatosan. Nem csoda, hogy ezt az űrt be akarja tölteni sok más hamis, a Bibliától idegen tanítás, és elözönlötték a polcokat, az internetet mindenféle téveszmék. Azért is, mert az ember szíve éhesen kiált fel és keres válaszokat a túlvilággal kapcsolatosan. És a mi hallgatásunk, vagy a szegényes ismeretünk a mennyország valóságáról igencsak szomorú. Szerdánként egy izgalmas sorozatnak lehetünk olvasói a Mennyország témakörében. Ezek a részek prédikáció vázlatok bővített, olvasható változata, ami Randy AlcornHeaven című könyvét veszi alapul.

/ Megnézem /

3. CSODÁK

hit_small.pngJézus Krisztus, az ő földi szolgálata során számtalan életet érintett és változtatott meg. Mint életének többi részét, az ő csodáit is szemtanúk jegyezték le. Mind a négy evangélium sokat ír ezekről a csodákról, ezek közül Márk örökíti meg a legtöbbet az ő evangéliumában. A Szentírás tanúsága alapján, Megváltónk számtalan ember életébe hozott gyógyulást. Péntekenként az Úr Jézus csodáival kapcsolatos sorozatokat olvashatjuk, ami a 4 evangéliumban található csodák igetanulmányozását követi nyomon.

/ Megnézem
kmakh_profile_big_hun_flag_small.png

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr8214099319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.