✝ = ♡

HOGYAN VISELKEDJÜNK AZ IMAHÁZBAN?

2019. május 06. - KMAKH

blog_2019_05_06_bst_ph_viselkedes-es-jomodor-az-imahazban.pngNéhány gondolat a gyülekezeti illemszabályokról: “Avagy maga a természet is nem arra tanít-é titeket…”

Ahogy, a társadalmi élet minden területén figyelnünk kell a helyes és illedelmes viselkedésre, ugyanúgy érvényes ez a gyülekezetben is.

1. PONTOSSÁG. A pontosság alapvető. Ajánlott, az istentisztelet megkezdése előtt, már 15-20 perccel megérkeznünk. Ha véletlenül mégis elkésnénk, keressük meg a megfelelő pillanatot arra, hogy helyet foglaljunk, anélkül, hogy másokat zavarnánk.

2. ÖLTÖZET. Az alkalomhoz illő viselet kötelező. Nem öltözhetünk sportosan, egy ilyen alkalom ünnepi öltözetet kíván.

3. TELEFONOK. A telefonokat minden közösségi eseményen le kell halkítanunk vagy ki kell kapcsolnunk, mennyivel inkább az imaházban.

4. CSEND. Még csak suttogva sem szabad beszélni (a motyogás zavarhat másokat), nem teszünk megjegyzéseket, nem kiabálunk be, stb.

5. ÉTEL. Nem eszünk és nem iszunk az alkalom alatt. Rágógumizni is illetlen.

6. KAPCSOLATOK. Ha a teremben észreveszünk ismerős arcokat, egy mosollyal és fejbólintással üdvözöljük. Az istentisztelet végén pedig személyesen is köszöntjük.

7. TESTTARTÁS. Nem nyújtózkodunk vagy támasztjuk a lábunkat az előttünk levő széknek.

8. JÁRKÁLÁS. Nem hagyjuk el a termet az alkalom vége előtt. Ne zavarjunk másokat, azzal, hogy ki, be járkálunk.

9. REND. A termet úgy hagyjuk el, ahogy beléptünk abba. Amit magunkkal hoztunk, vigyük is haza. Ne hagyjunk szemetet, papírt, játékokat, stb. magunk után.

10. GYERMEKEK. A gyermekek sem kivételek az illemszabályok alól. Egy gyermek, amelyik folyamatosan zavarja az istentiszteleti alkalmat, azzal, hogy járkál, beszél, nem azt mutatja be, hogy gyermek, hanem, hogy neveletlen gyermek.

kmakh_profile_hun_flag_small.png* Ezek a szabályok különböző közösségi eseményeken érvényes illemszabályokról szóló cikkekből lettek kiválogatva és átdolgozva. Ha egy hitetlen civilizált módon tud a színházba menni, annál inkább egy keresztény, kulturált módon kell viselkedjen, ha imaházba/templomba megy.

Forrás © | Fordította: Paniti Helga

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr7814795566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadna 2019.06.20. 10:45:18

JONAPOT!!ERDEKLODNEK HOGY KOZZZUZEMI SZAMAL FIZETESEBEN TUDNAK E SEGITENI? VILLANYSZAMLA 7000 FT VIZ ELMARADT 6 EZER FT))TV TELEFON NET 13 EZER FT 16 NAPIG VOLTAM KORHAZBA HEREN FOLYAMATOS MAGS CUKOR MIATT TALYOG ALAKULT KI ARRA MUTOTTEK 17 EN ENGEDTEK HAZA ,,CSALAD JART BE NAPONTA UTAZAS 2500 FT VOLT ...JELENLEG KAZINCBARCIKARA ILL... MISKOLCRA JAROK KOTOZESRE VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSAG TER 15 VAGY VARGANE SZUCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 00000000 2576 6862 ha lehet kuldjenek mar PRONTOSAN SEBFERTOTLENITO GELT 70 5189043
vargazoltan243@gmail.com