✝ = ♡

Utolsó kommentek:

vadna 2019.06.20. 10:45:18

JONAPOT!!ERDEKLODNEK HOGY KOZZZUZEMI SZAMAL FIZETESEBEN TUDNAK E SEGITENI? VILLANYSZAMLA 7000 FT VIZ ELMARADT 6 EZER FT))TV TELEFON NET 13 EZER FT 16 NAPIG VOLTAM KORHAZBA HEREN FOLYAMATOS MAGS CUKOR MIATT TALYOG ALAKULT KI ARRA MUTOTTEK 17 EN ENGEDTEK HAZA ,,CSALAD JART BE NAPONTA UTAZAS 2500 FT VOLT ...JELENLEG KAZINCBARCIKARA ILL... MISKOLCRA JAROK KOTOZESRE VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSAG TER 15 VAGY VARGANE SZUCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 00000000 2576 6862 ha lehet kuldjenek mar PRONTOSAN SEBFERTOTLENITO GELT 70 5189043
vargazoltan243@gmail.com

Bejegyzés: HOGYAN VISELKEDJÜNK AZ IMAHÁZBAN?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.09.15. 21:37:17

Kétlem, hogy van olyan erő, ami képessé teszi a gyülekezeteket a normális működésre. Még soha nem volt jól működő közösség és nem is lesz

Bejegyzés: Sürgetendő gyülekezet: 9 változás, amin át kell esnünk, vagy meghal a gyülekezet

kelemenhilda 2017.06.18. 15:42:42

Ez a poszt még jobban kedvet adott a bibliaolvasáshoz!!!!! :)

Bejegyzés: Öt ígéret az igeolvasáshoz és imádkozáshoz

Sipos Andras 2017.05.11. 14:57:50

regebben azt hittem,hogy ha valaki a mi gyulekezetunket elhagyja,s elmegy mashova,mas felekezetbe is akar,hogy az az en lelkeszi szolgalatomnak az ellenszenves kritikaja.Pedig nem.Egyszeruen mindenkinek egyfelekeppen megadatik az a felismeres,hogy hol nyeri el biztonsagosan az Ur Jezusban valo udvosseget.Neha persze reatevodik egy-egy felekezetnek a prozelitussagot propagalo imperializmusa is,de nem ezt latom hangsulyosabnak,hanem azt,hogy Isten Lelke reavezethet kit-kit arra,hogy hol teljesedik ki es be az o szemelyes hitelete.
Magamra nezve,nem kenyelembol,se nem anyagi joletert,megmaradtam abban,ahol megtalalt engem az ur Jezus.Sokkal inkabb meg a kevesebben is makacsul kivarni az aldasokat,-amelyek persze alaposan megvarakoztattak,sot meg a fele se erkezett meg.
Azonban azt egyertelmuen meglattam,hogy az en uzenetem az egyedul nekem szol.Akik pedig mas kozossegben nyerik meg az o szemelyes megpirulasaikat az Ur elott,- a lenyeg az,hogy megkapjak.
koszonom az elmelkedesedet.

Bejegyzés: A gyülekezeti alkalmak kihagyásának legrosszabb következménye

Theologian 2017.05.02. 17:13:57

Teljesen helyénvalónak érzem a fenti cikk megállapításait, amin - ha megengedi a blogger - finomítanék.
1.) A kulturális kereszténység halálával kapcsolatos megoldási javaslatot nem látom elég konkrétnak. Felmerül a kérdés, hogy miért is mennének az emberek a templomba? Természetesen azért, hogy az életükre vonatkozó hasznos, azaz életbevágó útmutatást kapjanak. A textus pszichologizáló vagy moralizáló fejtegetéséből nem nyernek semmit az emberek. A prédikáció legyen egzegetikus, teologikus és etikus. Erre ki nem mondottan vágynak az emberek és főleg a fiatalok.
2.) Valóban érezze magát kényelmetlenül a gyülekezeti tag, de csak akkor, amikor a Szent Lélek kijelentése mozgatja meg őt belülről. Ehhez a fent felvázolt igehirdetői munka vezethet el.
3.) (forrása a Zebedeus-fiak története)
4.) A lelkész végezze azt először és tanítsa meg a gyülekezet evangelizálásra hajlandó tagjait is arra a beszédmódra (tanuljanak együtt, ha eddig nem csinálták. Lesznek kudarcok az elején - sok kudarc lesz -, de Isten meg fogja áldani a szolgálókat.
5.) Teljes mértékben egyetértek. Vagy ahogy Kádár elvtárs mondta: "A krumplileves legyen krumplileves!" A bibliai fogalmak tisztasága attól is függ, hogy kiszűrjük-e azokat a profán, közönséges beszédmódból is. És kiszűrjük-e a közönségességet a mindennapi beszédünkből?
6.) Minden dologgal kapcsolatban tegye fel magának a gyülekezet, vagy annak döntéshozói a kérdést: Jézus tette, vagy nem tette? Váljék a gondolkodás evangéliumivá, azaz lássuk a Szentírást és az életünket is az evangéliumon keresztül!
7.) Fel kell hagyni a konfliktus negatív szemléletével. A konfliktus nem jó vagy rossz dolog, mert ahol embereknek kell együttműködniük, vagy akarnak együttműködni valamilyen cél megvalósítása érdekében, ott lesznek konfliktusok. A gyülekezet szánjon időt és energiát arra, hogy megtanulja az eredményre vezető konfliktuskezelést, mivel a konfliktusban (egy adott dolog különböző látásában) a megoldás lehetősége van benne, amit ki is kell termelni.
8.) Teljesen így van, de a gyülekezeti találkozók ne váljanak a parttalan szóf...ás színtereivé. Minden hozzászóló érezze a szabatos, tömör önkifejezés felelősségét, de ne húzódjon vissza (incl. a lelkész).
9.) Igen. Ismerjük el, hogy nem vagyunk azok az IQ-huszárok, akiket a világ megkövetel, mert az Isten fiainak a megjelenését várja a világ és nem a megoldáskovácsokat. Ha azok lennénk, akkor nem kellett volna a Krisztusnak eljönnie. Isten az hitre és az imádságra válaszol és nem a kiókumlált megoldásomra teszi fel áldásban a pontot.

szolgalogyulekezet.wordpress.com/2016/01/10/a-gyulekezet-nagykovetseg-es-nem-barati-klub/

Halász Zsolt

Bejegyzés: Sürgetendő gyülekezet: 9 változás, amin át kell esnünk, vagy meghal a gyülekezet

Ágnes Dobay 2017.04.30. 19:29:22

A leírtakkal egyetértek de engedtessék meg ,sajnos itt még nincs vége!Egyik: a vezetők -teológusok ...szolgálattevők,...stb. képzése igenis komolyabb kell,hogy legyen mint ahogy az egész tanári, kar /itt a saját példamutató életük az egyik elengedhetetlen feltétele ugye.../2.Észre kellene venni ,a fiatalok, gyerekek jelenlétének fontosságát a saját gyülekezetében ahol ne csak klubszerűen működjön az ifjúsági óra hanem mindamellett komoly Bibliai, közösségerősítő munka kell ,felelősségre vonással akár, /ezt ne csak a lelkész vagy a gyakorló teológus végezze /ők irányítják.../ hanem lehetőleg mindenki -A leendő vezetők, komoly Krisztus követők ,családalapítók ..stb itt alapozódhatnak meg.3.A gyermekek szolgálata legyen tartalmas, komoly,gyakori!!! A gyülekezeti rend álljon helyre/lehet haladni a korral/ de az alapvető rendhez igazodni, és betartani kell ,különben szétesik ...4. A felnőtt szolgálatok,több őszinte rövid bizonyságtevéssel és fontos, igen a szolgálatot teljesítők példamutató élete/családban, társadalomban/Mellőzni kell a színpadias előadásokat! /nem templomba illő/Be kell vonni a közös éneklésbe ,imába az egész megjelenteket,hiszen részt venni ment az Isten házába,találkozni a Mindenható Istennel ..5. Nagyon fontos a család, a keresztényi elveken alapuló gyermeknevelés és itt a megbékélésre ,békéltetésre, felelősségvállalásra kell segíteni a bajbajutottakat nem pedig az ellenkezőjére bátorítani valamint határozottabb állásfoglalást a Krisztusi magatartásra persze a szeretet jegyében /nem lehet szemet hunyni folyamatosan a félrelépések a helytelen kapcsolatokat illetően...mert ez fertőző lehet.

Bejegyzés: Sürgetendő gyülekezet: 9 változás, amin át kell esnünk, vagy meghal a gyülekezet