✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

10 olyan férfi akihez egy keresztyén nőnek nem szabadna feleségül mennie

2017. június 12. - Sára B

pexels-photo-196666_1.jpeg

Sokszor a “nagy Ő” megtalálása és a házasságra való készülődés közben történik valami. Könnyű átsiklani olyan dolgok felett, amik nem tűnnek nagy dolognak addig amíg randizgattok, viszont ezek destruktív minták is lehetnek az egybekelés után. A szerelem nem kell hogy vak legyen. Nincs értelme belemenni egy egészségtelen vagy ártalmas kapcsolatba, csak azért, hogy férjhez menj/megnősülj.

Mindannyiunknak vannak bűnei amikkel nap mint nap küszködünk. Mindannyian hibáztunk és azt kívánjuk, bárcsak újra átélhetnénk és változtathatnánk. Mindannyiunknak szükségünk van a kegyelemre amit csakis maga Krisztus adhat. A házasságunk viszont egészségesebb lehet, ha felismerünk bizonyos figyelmeztető jeleket még mielőtt összeházasodunk, ahelyett, hogy szándékosan figyelmen kívül hagynánk ezeket.

Isten törődik azzal, hogy milyen döntéseket hozunk. Fontos neki, hogy kivel kötjük össze az életünket. Bízhatunk abban, hogy kapunk útmutatást tőle és segíteni fog, hogy észre vegyük a figyelmeztető jeleket.

  1. A hitetlen

A házasság amúgy is nehéz tud lenni néha, hozzáadva annak a mély lelki szakadéknak a nyomását, nagy gondban leszel, amikor a mindennapi élet stresszórái előjönnek. Misszionárius randizás és házasság egy nagy küzdelemmel teljes út lesz. Ha már most nagyon különböző lelki nézeteitek vannak, ne gondold azt, hogy majd te „megtéríted” később. Talán megtörténik, de talán nem. Vigyázz, hogy ne elégedj meg kevesebbel annál, amit Isten szánt neked, a lelki egészségednek és a házasságodnak.

2 Korinthus 6:14

  1. A bántalmazó

Sokkal értékesebb vagy annál, mint hogy téged valaha bárki zaklasson! Gyorsan hagyj el akárkit, aki fizikai, verbális vagy mély lelki sebeket okoz. Nem éri meg, hogy közel kerülj valakihez, akinek magának is sürgősen segítségre és szabadulásra van szüksége. Nem te vagy az aki megmenti. Az az Isten dolga. A házasság mély szereteten és tisztelen alapszik és a bántalmazás abszolút kizárt kell legyen. Ismerd fel a jeleket. Hidd el, hogy értékes és kedves vagy Istennek. Mondd ki, hogy „elég!” és lépj tovább.

Zsoltárok 11:5

  1. A függő

Az ilyen személynek szabadulásra van szüksége, amit csak akkor érhet el, ha beismeri, hogy problémája van és tanácsadást, professzionális segítséget kér, és az Isten erejét. Az alkoholtól, kábítószerektől vagy pornográfiától való függőség csak pusztításhoz vezet. Talán a veled való kapcsolata a változás fele vezeti, de ne ess hirtelen abba a tévedésbe, hogy „le fog szokni miattad” a szakmai segítség beszámítása nélkül. Nem te leszel az aki feloldozza függőségéből és nem is a te dolgod megváltoztatni őt. Csakis Isten képes.

1 Korinthus 6:12

  1. A nárcisztikus

Ha a barátod többet foglalkozik azzal, hogy hogyan néz ki a tükörben, mint azzal, ahogyan te, vagy ha úgy tűnik, alig tud betelni saját magával, gondoknak nézel elé. Nem számít milyen tehetségesnek, jóképűnek vagy elragadónak tűnik, a házasság az „együtt” szóra épül. Ha a házasság előtti kapcsolat egy kicsit is egyoldalúnak tűnik, a hangsúly pedig az „ő oldalán”, valószínűleg harcokkal lesz tele. Az a személy aki a feleségének nevez benned kellene gyönyörködjön. Alázat, együttérzés, szeretet és mások iránti tisztelet sokkal inkább csodálatra méltóbb tulajdonságok, mint a külsőségek.

2 Timóteus 3:2-5

  1. A kontrolláló

Ami eleinte azzal van leplezve, hogy „csak segíteni szeretnék”, az mélyen lehet egy féltékeny szív és a vágy az irányításra. Ez az ember dominálni fog, és arra fog törekedni, hogy minden döntésedet  helyetted hozza meg, eldöntse, hogy kivel töltsd az időd vagy, hogy kivel ne találkozz többet. Annak akit a kontrollálás vágya vezet, mindig problémája lesz azzal, hogy mennyire „bízhat benned”. A kontrolláló hatása alatt sokszor úgy fogod érezni, hogy alig bírsz lélegezni. Folytogató érzés. Ilyen kell legyen, így tart a fogságában. Légy szabad. Ez nem a te problémád, hogy megoldd. Istené.

Jakab 3:16

  1. A dühös, forróvérű

Az a férfi, aki nem képes uralkodni indulatain mielőtt összeházasodtok, több mint valószínű, hogy a házasság után is az a férfi lesz aki nem fog uralkodni az indulatain. Legtöbb esetben még rosszabb lesz. Nem számít milyen a személyiségtípusunk, nem ad rá mentséget, hogy bárkit durva szavakkal illessünk főleg indokolatlanul. Figyeld meg, hogy különböző élethelyzetekben hogyan reagál, különösen nyomás alatt. Hogyan viselkedik a labda mezőn? Nagy forgalomban? Amikor a pincér elrontotta a rendelést? Amikor nagy a nyomás a munkahelyen? Amikor késésben vagytok? A kulcs az – felismeri-e, hogy ez egy gyengeség és szeretné-e, hogy Isten segítsen a változásban? Ha a válasz „nem”, tartsd távol magad.

Példabeszédek 22:24

  1. Anya kicsi fia

Mind szeretjük azt a férfit, aki szereti az édesanyját. Mély tiszteletet érdemelnek azok, akik torődnek és kimutatják szeretetüket a szüleikkel szemben. Mégis néha elmosódik a határ. Amikor a barátodnak még mindig minden számláját a szülei fizetnek, minden döntését kontrollálják és jobban érdekli őt az amit Anya gondol, mint az amit te – problémákkal nézel szembe. Egyike az első számú váló okoknak a szülőkkel való kapcsolat. Egy család sem tökéletes, de győződj meg róla, hogy egy oldalon álltok, amikor arról van szó, hogy összekössétek az életeteket. Ha már házasság előtt nehéz lesz meghúzni az egészséges tiszta határokat, több mint valószínű, hogy utána sem lesz könnyebb.

Máté 19:5

  1. A flörtölő, csaló, csábító

A házasság előtti megalapozott viselkedésmód nem fog csak úgy varázsszerűen eltűnni miután kimondtátok az „igent”. A szexuális bűnök a gonosznak egy erős csapdája lehet, és ha egyszer kelepcébe csalt, nehéz tőle megszabadúlni. A múlt hibái nem lenne szabad a jelent és a jövőt irányítaniuk. Tartsd szemmel az olyan viselkedést ami problémákról árúlkodhat. Tiszteli a nőket? Flörtölget a barátnőiddel vagy a pincérnővel az étteremben? Könyörög, hogy feküdj le vele? Vészjelzés! Vigyázz, hogy legyen elég bölcsességed meglátni az igazi szívet, még mielőtt lekötöd magad egy olyan személlyel, aki a szexuális bűn csapdájában van. Tiszteletre méltó vagy, és az aki szeret, várni fog rád.

1 Korinthus 6:18  

  1. A hazug

Minden házasság teljes bizalomra kell épüljön. Ha nem ez a szilárd alap, akkor már elejétől kezdve bajban vagy. Mi van azokkal a kis füllentésekkel amiket idő közben észre vettél? Igazából nem létezik olyan, hogy füllentés. Minden hazugság arra van, hogy elrejtse, vagy manipulálja az igazságot. Nincs helye tisztességtelenségnek egy szerető, egészséges kapcsolatban. Egy veszélyes csapda és mindig azon fogsz gondolkodni, hogy vajon mit rejteget.

Példabeszédek 19:9

  1. Az akinek destruktív munka vagy pénzügyi szokásai vannak

Ha most eltartod a barátodat és mindenért fizetsz – lehet, hogy ez később sem fog megváltozni. Keményen dolgozik? Van munkahelye? Esetleg munkamániás? Titokban költekező szokása van? Szerencsejáték függő? Átláthatatlan tartozásai vannak? Házasság után ezek a minták csak megnehezítik a helyzetet, több stresszet okoznak a családban és mégtöbb felelősséget hoznak. A pénzügyi problémák az első számú oka a legtöbb válásnak. Tisztázzátok le még mielőtt egybe kelnétek. Határozzátok el, hogy ha egyet tudtok-e érteni a nagy kérdésekben.

Példabeszédek 13:20

Amíg várakozol

Imádkozz, hogy Isten vezessen és adjon bölcsességet. Kérd az Ő oltalmát és segítségét, hogy a legjobb döntéseket hozd a kapcsolataidban.

Hidd el a legjobbat magadról. Értékes vagy és becses Isten kezében. Ne hidd el azt a hazugságot, hogy be kell érned azzal, akiben nem tudsz tökéletesen megbízni, vagy aki nem bánik tiszteletre méltón és szeretőn veled.

Bízd Rá a jövődet. Talán még nem látjuk tisztán a dolgokat, hogy mi, vagy ki van előttünk. De Ő tudja. Az Ő időzítése tökéletes. Az Ő útja a legjobb. Sokszor a kulisszák mögött dolgozik, ahol nem látjuk. Ne hidd egy pillanatra sem, hogy elfelejtkezett volna rólad. Ő törődik veled, és hatalma van arra, hogy csodálatos dolgokat tegyen.

 

Eredeti cikk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr5812588445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása