✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

10 tény, amit a Jehova Tanúi Szervezetről tudni kell

2019. március 04. - KMAKH

53499718_6115014388514_8696084682950836224_n.pngA Jehova Tanúi olyan emberek, akikről úgy tűnik sokan közülünk, nem sokat tudunk. Úgy ismerjük őket, mint akik házról házra járnak, hogy evangelizáljanak, de tulajdonképpen nem tudjuk, hogy mit is hisznek. Jöjjön 10 tény erről a csoportról, amely az 1800-as évek végén vált le a keresztyénségről. Olyan kérdéseket válaszolunk meg, mint: hogyan indultak el, mi a lényege a hitvallásuknak és hányan mondják magukat Jehova Tanúinak a világban!

  1. Mikor alapították meg a Jehova Tanúi Szervezetet?

A Jehova Tanúi szervezet megalakulása 1870-ben történt, amikor egy Charles Taze Russel nevezetű férfi elkezdett Biblia tanulmányozásokat vezetni Pittsburgben, Pennsylvania-ban. Taze elkezdte vitatni a Keresztyénség néhány hagyományos nézetét és így alakult meg a Jehova Tanúi Szervezet.

  1. Honnan vették a Jehova Tanúi nevet?

A Jehova Tanúi, Istennek, az Atyának a nevére fókuszálnak, úgyhogy a nevük egy tetragrammatonból (négy héber mássalhangzó, ami a Bibliában Isten nevét jelöli: a fordító)  származik, amit YHWH vagy JHVH-nak írnak és Jahvenak vagy Jehovának ejtenek. A csoportot eredetileg Őrtorony Társaságnak nevezték, mivel Charles Taze Russel kiadott egy újságot, aminek Sion Őrtornya és Krisztus Jelenlétének Hírnöke volt a neve.

  1. Ugyan azt a Bibliát használják a Jehova Tanúi is, mint más keresztyének?

A Jehova Tanúi a Biblia, Új Világ Fordítását használják. Mielőtt ez a specifikusan Jahova Tanúinak íródott és kiadott fordítás megjelent volna, a King James Fordításra támaszkodtak.

  1. Hisznek a Jehova Tanúi a Szentháromságban?

A válasz az, hogy: nem. Ez az egyik alapvető ok, amiért a Jehova Tanúi különböznek más keresztyén gyülekezetektől. A következő pontokban ezeket láthatod.

  1. Mit tanítanak a Jehova Tanúi Jézusról?

A Jehova Tanúi úgy hiszik, hogy Jézus nem egyenlő Istennel. Azt tanítják, hogy Jézus Isten által lett teremtve és nem vele együtt létező. Természetesen ez az egyik legalapvetőbb különbség köztük és az ortodox (igazhitű) Keresztyénség között.

  1. Mit hisznek a Jehova Tanúi a Szentlélekről?

Hasonló módon gondolkoznak, mint Jézusról is. A Jehova Tanúi nem hiszik, hogy a  Szentlélek egyenlő Istennel. Valójában azt hiszik, hogy a Szentlélek Isten által alkalmazott erő.

  1. Milyen ünnepeket tartanak meg a Jehova Tanúi?

Jehova Tanúi nem ünneplik meg a Karácsonyt vagy a Húsvétot, ami érthető is mivel nem hiszik, hogy Jézus egyenlő Istennel. Továbbá nem ünnepelnek meg semmilyen nemzeti ünnepet vagy születésnapot abból a célból, hogy teljesen távol tartsák magukat ettől a világtól.

  1. Mi a Jehova Tanúinak a politikai állásfoglalása?

A Jehova Tanúi megpróbálnak politikailag semlegesek maradni. Nem hisznek a haza vagy a politika szolgálatában ezért ez egy másik út számukra, hogy távol tartsák magukat a kultúrától. Ehelyett hangsúlyozzák az Isten Királyágában való állampolgárságot.

  1. Mit hisznek a Jehova Tanúi az orvosi segítségről?

A Jehova Tanúi még mindig tartják azt a vitatott nézetet a vérátömlesztésről, amelyet nem fogadnak el, akkor sem ha életmentő lehetne. Nemrég, Oroszország betiltotta a működésüket és a legfőbb oka ennek éppen ez a vitatott kérdés volt.

  1. Mennyien vannak ma a Jehova Tanúi ?

kmakh_profile_big_hun_flag_small.pngA jelentések szerint 8.3 millió Jehova Tanúja él ma a világon és közel 120.000 gyülekezet létezik. Még ismeretesek az evangelizációs munkájukról, arról, hogy házról-házra járva próbálják megtéríteni az embereket.

Forrás © | Fordította: Nagy-Kasza Lona

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr8314653047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása