✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A VÁLTOZHATATLAN KRISZTUS

Elmélkedések, áhítatok

2021. december 03. - KMAKH

blog_2021_12_03_criswell_kk_valtozhatatlan_krisztus.pngKét nagyon szembetűnő dologgal is találkozunk ebben az igeszakaszban: egy tagadással és egy kijelentéssel – Krisztus változhatatlan. Mi a tagadás? Azt tagadják ezek a sorok, hogy az Úr valaha is megváltozhat; hogy az idő, a körülmények, valamilyen provokáció vagy hangulat valaha is megváltoztathatná Őt. Mi, emberek, változunk, de Ő sohasem változik.

Egyik nap gyengék vagyunk, másnap pedig erősek. Egyik nap minden rendben, másnap pedig ingatagok vagyunk, akár a víz. Egyik nap tele vagyunk megrendüléssel és felülkerekedik rajtunk a kísértés, aztán egy pillanatra áthat a szentség, aztán másnap megint botladozunk. Az életünk változik, de Őbenne nincs a változásnak árnyéka sem, Krisztus ugyanaz marad, változhatatlan mindörökké.

Az idő megváltoztat bennünket. Elhalványulunk, ahogyan az évek suhannak, de Ő örökre megmarad. A hangulatunk is megváltoztat, egyszer ilyenek vagyunk egyszer pedig olyanok. Egyik nap erősek vagyunk, mint a szikla, másnap pedig törékenyek, mint a nád. Ő azonban, ugyanaz, Ő az Úr, biztos, hűséges, odaadó és szent. A körülmények is megváltoztatnak bennünket. A pohárnok, akit visszahelyeztek hivatalába, a faraó udvarába, el is feledkezett Józsefről a börtönben (1. Mózes 40:23), bárkivel előfordulhatott volna. Ha gazdag és sikeres vagy, milyen könnyen megfeledkezel a szegényekről és elnyomottakról. A mi Urunk sohasem változik, bármilyen dicsőségben is van része, ugyanolyan marad a szíve. Mi tehát a tagadás? Az a tagadás, hogy Ő valaha is megváltozhat.

Mit állít tehát az Ige? Azt, hogy Ő ugyanaz marad tegnap, ma és örökké. Akár a múló tegnapban, akár a mában, akár a holnapban, Ő mindig ugyanaz marad, változhatatlan személyében, hivatalában, lényében és jelenlétében. Micsoda kegyelem, hogy tudhatom ezt, hogy ha én változnák is, Ő nem fog. Micsoda vigasztalás tudnom, hogy ha az életem elhalványul, Ő örökre megmarad. Micsoda vigasz és megnyugvás, hogy ha remegne is a lábam, a Kőszikla, amelyen állok sohasem inog meg. Micsoda áldás, amikor megértem, hogy a megváltás, amelyet nekem ajánlott olyan, mint Krisztus maga: változhatatlan és szilárd örökkön örökké.

W.A. Criswell

kmakh_profile_hun_flag_tiny.png

Forrás © | Fordította: Kelemen Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr4616765642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása