✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

Öt ígéret az igeolvasáshoz és imádkozáshoz

2017. június 02. - Sára B

pexels-photo-272337.jpeg

Te folyamatosan keresed Istent az ígéjében és imádságban? Vagy te is újra meg újra elkezded, de aztán elcsüggedsz és feladod? De ha mégis töltesz időt Istennel, minőségi-e, éltető-e az az idő, vagy csak úgy teszel mintha, elolvasod a kijelölt igerészt, végigimádkozod a listád, és fellélegzel amikor befejezted? Nincs késő még a változtatásra! Ha te is küszködsz azzal, hogy Istennel időt tölts, itt van öt ígéret, ami segíthet:

1. Isten a rendkívüli örömforrás.

"Küldd el világosságodat és igazságodat: azok vezessenek engem! …hogy eljussak Isten oltárához, Istenhez, akinek ujjongva örülök." (Zsoltárok 43:3-4)

Isten azt ígéri, hogy rendkívüli örömöd lesz, nem azért amit Ő ad, hanem azért ami Ő maga. Amikor Rá figyelünk és Őt dícsérjük, végtelenül több örömet kapunk, mint bármi mástól.

Tehát akkor miért aludnánk reggel tovább, ahelyett, hogy Istent keressük? Azért, mert nem bízunk eléggé abban, hogy Isten a mi rendkívüli örömforrásunk. Mit tehetünk akkor?

Ne mindig csak erőlködj összeszorított fogakkal. Tedd azt, amit a zsoltáros mond: kérd Istent, hogy küldje el a világosságát (a Szentlélek világító munkáját) és az Ő igazságát (Isten szava), majd imádkozz azokért az ígéretekért amik szerint Isten a te örömöd, mint a Zsoltárok 43:3-4, 16:11, Máté 13:44, és 1 Péter 1:8-ban. Amint ezt teszed, Isten elküldi az ő fényét és igazságát, hogy láthasd és érezhesd a tőle jövő rendkívüli örömet. Aztán, ahogy megérezted ezt a örömet, egyre több időt szeretnél majd tölteni vele.

  1. Növeli a hited az, ha hallod Istent.

"A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által." (Róma 10:17)

Gyakran előfordul reggelente, hogy kísért az, hogy ne tartsak áhítatot, azért, mert a hitem gyengének tűnik. De ez pont olyan, mintha nem mennék orvoshoz azért, mert beteg a testem. Ahogy az orvosok beteg testet gyógyítanak, úgy Isten is megerősíti a gyenge hitet, azáltal, hogy az Ő szavát hallgatjuk.

A gyenge hit olyan, mint a gyenge akkumlátor, de Isten ígéje a töltő. Tehát, amikor a hited gyengének érzed, nyisd ki az Ő igéjét és csatlakoztasd a lemerült hitedet. Isten megígérte, hogy feltölt.

  1. Isten szava az egyetlen tökéletes forrása az útmutatásnak.

"Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága." (Zsoltárok 119:105)

A világ olyan, mint egy sötét barlang, amiben semmit sem látunk, de Isten az ígéje által egy nagy teljesítményű zseblámpát adott a kezünkbe. Ha nem úgy kezdjük a napot, hogy Isten ígéjén elmélkedük, olyan mintha a barlangban sötétben bukdácsolnánk anélkül, hogy felkapcsolnánk a lámpánkat.

Isten ígéjével kezdeni a napot viszont olyan, mintha felkapcsolnánk a zseblámpát, és úgy megláthatjuk a hasadékokat, köveket, amiket ki kell kerülni, a kanyarokat, amerre szeretnénk menni. Ne kezdd el úgy a napot, hogy nem kapcsoltad fel a lámpát.

  1. Amikor imádkozol, Isten válaszol.

„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” (Máté 7:7)

Az egyik oka annak, hogy nem imádkozunk az, hogy elhisszük a Sátán hazugságát, mi szerint az ima nem tesz semmit. De Jézus nem ezt tanítja nekünk a Máté 7:7-ben. Jézus megígérte, hogy Isten mindig válaszol az imáinkra. Vagy pont azt fogja tenni, amit kérünk, vagy annál sokkal jobbat, amit egyébként nem tenne, ha nem imádkoztunk volna.

Ha azzal kezdem a napot, hogy imádkozom a szívemért, házzasságomért, gyermekeimért, munkámért, szolgálatomért, akkor Isten munkálkodik a szívemben, házasságomban, gyermekeimmel, munkámban és szolgálatomban úgy, ahogy nem tette volna ha nem imádkoztam volna. Bízz Jézus ígéretében és imádkozz!

  1. Ez az egyetlen dolog, amit nem vehetnek el tőled.

„Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle." (Lukács 10:41-42)

Márta lefoglalta magát a konyhában amíg Mária Jézus lábánál ült és hallgatta, hogy mit mond. Jézus azt mondta, hogy Mária helyesen döntött, mert azt választotta, amit nem lehet elvenni tőle.

Minden mást elvehetnek tőled, de a Jézussal töltött időt soha nem veszik el, mert a szív amit most Jézus táplál, örökre benne rejlő örömet fog érezni. Örökre.

Ha tehát még nem töltöttél ma időt Istennel és csábít az újság, a Facebook vagy a telefonod, állj meg és tedd fel magadnak a kérdést: Mi fog nekem örökké tartó örömet hozni?
Majd tegyél félre mindent és csatlakozz Máriához a Jézus lábánál, hallgatva az ő beszédét.

Holnap reggel

Az ébresztő bekapcsol.

Olyan fáradt vagyok, még egy kicsit alszom. De várj…

  • Isten rendkívüli örömre hív
  • Az Ő szava megerősíti a gyenge hitem.
  • Az Ő szava világít majd a körülöttem levő sötétségben.
  • Amikor imádkozom, Isten munkálkodik.
  • Ez az egy dolog, amit senki nem vehet el tőlem.

Inkább felkelek.

 

Eredeti cikk 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr812560717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelemenhilda 2017.06.18. 15:42:42

Ez a poszt még jobban kedvet adott a bibliaolvasáshoz!!!!! :)
süti beállítások módosítása