✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A VÁLÁS MAGJA

2018. november 12. - KMAKH

blog_2018_11_12_tc_dm_the-seed-of-devorce_i_a_valas_magja_1.png

Nemrégiben egy csoport huszas évei elején levő fiatal nővel és férfival beszélgettem az egyedüllétről, az udvarlásról, a barátkozásról. Végül a beszélgetés a házasság, meg annak örömei és nehézségei felé terelődött. Felismertük, hogy amint ezek a fiatalok fontolgatják a komoly kapcsolatokat és a házasságra gondolnak, azon töprengenek, hogyan biztosítsák be jövendő házasságukat a válással szemben. Sokan közülük válásokkal és azok káros hatásaival terhelt környezetben nőttek fel. Némelyik fél az elköteleződéstől, mivel attól tartanak, hogy ők maguk sem lesznek képesek annak eleget tenni.

Egyik fiatalember megkérdezte, hogyan lehet biztos afelől, hogy egyik fél sem hoz olyan valamit a házasságba, ami később válássá fajulhat. Számomra egy pillanat alatt világossá vált az, hogy a saját házasságomban, a te házasságodban és minden házasságban máris benne van a válás magja. Minden házasságban létezik egy dolog, egy hiedelem, a szívnek egy bálványa – számos ilyesmi – ami könnyen és spontán módon az egység teljes felbomlásához vezethet. A világ, a test, a Sátán mind elköteleződtek a házasság felbomlása érdekében, és ezen ellenségek hozzák a bomlás sajátos magjait. A kérdés nem az, hogy ezek a magok ott vannak-e vagy sem a házasságban, hanem az, hogy mit kezdjünk velük.

Talán növekedésnek engedted a válás magját a házasságodban. Valószínűleg már gyökeret eresztett, és beágyazódott. Vagy már kidugta a földből a fejét, és virágozni is kezd. Ne ess kétségbe! Még mindig van remény a házasságodat illetően. Egy házasságot nem az ilyen magok jelenléte tesz tönkre, hanem azok elfogadása, ápolása vagy mellőzése.

Ugyanazok a magok melyek a bomláshoz vezetnek, egyben növekvő erőt és fejlődést is hordoznak magukban. Bár a házasság ellen hatalmas erők fognak össze, Isten maga a házasság szerzője, aki mindenkinél jobban elkötelezett annak növekedése érdekében, szemben a Sátán romlást munkáló erejével.

Minden ilyen mag, ami a váláshoz vezethet, egy lehetőség is a gyógyulásra. Lehetőséget ad a házaspárnak a nyílt, őszinte beszélgetésre, ezen magok felderítésére, a megbeszélésükre, és a határozott fellépésre a válás elkerülése érdekében. 

Minden ilyen mag egy imatéma, amit együtt az Úr elé lehet vinni, kérve Isten erejét és gondviselését. Természetesen minden mag egy olyan terület, aminek megfelelően szólhat hozzánk a Biblia, és kell is szólnia hozzánk. A tévedések ezen magjait ellensúlyozza és legyőzi az Ige igazsága.

kmakh_profile_big_hun_flag_small.pngJól mondja Stuart Scott: “minél inkább megújul (megváltozik) a felek elméje az Ige hatására, annál inkább hasonló lesz a házaspár gondolkodása (Róma 12:2). Egyik legrosszabb igyekezete a házaspároknak, amikor a másikat önmaguk hasonlóságára akarják átformálni. Inkább Krisztus hasonlóságára kell átformálódniuk”. És átváltoznak amint együtt olvassák Isten Igéjét napról napra, hétről hétre, és évről évre.

Forrás © | Fordította: Deák Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr6214334363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása