✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

Ha nem harcolsz a testi kívánságok ellen...

- John Piper -

2018. november 26. - KMAKH

blog_2018_11_26_dg_szt_if-you-dont-fight-lust-ha-nem-kuzdesz-a-kivansag-ellen.png

'Szeretteim, kérlek titeket, mint jövevényeket és idegeneket: tartózkodjatok a testi vágyaktól, amelyek a lélek ellen harcolnak. ' - (1Péter 2:11)

Mikor szembesítettem egy férfit a paráznasággal amiben élt, próbáltam megérteni a helyzetét, és könyörögtem neki, hogy térjen vissza a feleségéhez. Majd ezt mondtam, „Tudod, Jézus azt mondja, hogy ha nem harcolsz ezzel a bűnnel egy olyan komolysággal amivel hajlandó vagy a saját szemedet is kiszúrni, a pokolra fogsz menni és ott fogsz örökre szenvedni. ”

Mint egy gyakorló keresztény nézett rám teljes hitetlenséggel, mintha legalábbis soha életében nem hallott volna ilyet, majd ezt mondta:  „Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy valaki elvesztheti az üdvösségét?”

Tehát, első kézből értettem meg újra és újra, hogy sok hitvalló keresztény van akiknek olyan nézetük van a megváltásról ami teljesen függetlenné teszi azt a valós élettől, ami érvényteleníti a Biblia fenyegetéseit, és ami a bűnben élő embert - aki kereszténynek vallja magát- egy olyan helyre teszi ahol a biblikus figyelmeztetések hatásköre nem éri el őt. Hiszem azt, hogy ez a nézet a keresztény életről ezreket nyugtatgat meg akik a széles úton haladnak a pusztulásba (Máté 7:13).

Jézus azt mondta, hogy ha nem küzdesz a tesi kívánságok ellen, akkor nem fogsz a mennybe jutni. „Ha a jobb szemed visz bűnre, vájd ki, és vesd el magadtól, mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, mint ha egész tested vettetik a gyehennára” (Máté 5:29).

A lényeg nem az, hogy az igazi keresztények mindig minden harcban győznek. A lényeg az, hogy elhatározzuk, hogy harcolunk, és nem az, hogy ez hibátlanul sikerül. Nem alkuszunk meg a bűnnel. Háborút indítunk ellene.

A tét sokkal nagyobb annál, hogy felrobban-e a világ ezernyi rakétától, vagy a terroristák lebombázzák a városod, vagy a globális felmelegedés eltünteti a jégtakarókat, vagy az AIDS átsöpör-e az országon. Ezek a csapások csupán a testet tudják megölni. De ha nem küzdünk a tesi vágyak ellen, akkor elveszthetjük a lelkünket. Örökre.

Péter azt mondja, hogy a testi vágyak a lelkünk ellen harcolnak (1 Péter 2:11). A tét ebben a háborúban végtelenül nagyobb mint bármilyen világháború vagy terrorizmus esetén. kmakh_profile_big_hun_flag_small.pngPál apostol megemlíti a  „paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot,” majd azt mondja, hogy „ezek miatt jön Isten haragja” (Kolossé 3:5-6). És Isten haragja mérhetetlenül félelmetesebb mint a világ összes nemzetének haragja együtt véve.

Isten adjon kegyelmet, hogy tudjuk a saját és mások lelkét komolyan venni, és tudjuk folytatni a harcot.

Forrás © | Fordította: Szekeres Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr5214357861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása