✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A PÁSZTOR FELESÉGEK KIVÁLTSÁGAI

2019. január 21. - KMAKH

blog_2019_01_14_tc_nkl_the-privilege-of-the-pastors-wife.pngMárcius hónapjának elején (2015) a Crossway bejelentette, hogy a hónapot a pásztor feleségek hónapjává nyilvánítják és ennek apropóján jelent majd meg Gloria Furnam új könyve: A Pászor Felesége címmel. A hónap témájának népszerűsítése érdekében híres pásztor felségeket szólaltattak meg, blogbejegyzésekben, videóinterjúkban. Nagyon sok hasznos írás született a témában.

A közzétett cikkek többsége arra fókuszál, hogy milyen fájdalmakkal és nehézségekkel találja szembe magát egy pásztor felsége valamint, hogy milyen nehéz barátokat találnia. Mindezek a problémák nagyon is valóságosak. Jelenítsünk most meg itt egy olyan cikket, amely ezt a témát egy egészen más szemszögből közelíti meg. Annak kiváltságait emeli ki. A felsorolt nehézségek ellenére a pásztorfeleségeknek megannyi kiváltságban is van részük. Ezt a cikket egy pásztorfeleséggel együttműködve írtuk meg és szeretnénk elmondani, hogy mik azok a dolgok, amik bátorítják őt.

(Megjegyzés: Mindig nehéz egy ilyen témáról széleskörűen beszélni, de ebben az esetben feltételezzük azt, hogy a pásztor és felesége egy olyan gyülekezetben szolgálnak, amely komolyan veszi a Biblia lelkipásztorról alkotott véleményét.)

Íme a lelkipásztorfeleség 6 kiváltsága!

1. Egy istenfélő emberhez ment feleségül

Hogyha ez a pásztor és a felesége egy olyan gyülekezetben szolgál, amely szereti a Bibliát és tiszteletben tartja a lelkipásztori elhívást, akkor a felség nagy valószínűség szerint egy istenfélő emberhez ment feleségül. Tulajdonképpen egy olyan ember felsége, akinek az istenfélő élete példa mások számára. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a férje tökéletes, de olyan kiváltságban van része, hogy olyan ember felesége lehet, akinek az élete a gyülekezet elé van tárva és úgy él, hogy ne érje gyalázat (házanépét: ford.) (1 Timóteus 3:2). Nem sok embernek van ilyen hivatása, így a pásztorfeleség ritka kiváltságot élvez.

2. Ő maga is istenfélő asszony!

Nincs bibliai meghatározás a pásztorfeleség hivatásra és nincs egy különleges lista sem arra nézve, hogy milyennek kell lennie egy pásztor feleségének. Az azonban világos a férj elhívása nem választható el a feleségétől. Ameddig a feleség nem hajlandó, nem istenfélő, addig a férj nem lehet lelkipásztor. Így hát a gyülekezetnek a lelkipásztort hivatásában való megerősítéséhez szükséges a feleség istenfélő és lelki érettsége is. Abban a kiváltságban van része, hogy a gyülekezet egyet ért azzal, hogy elég istenfélő és érett arra, hogy nem csak segítheti, de nem akadályozza férjét a szolgálatban.

3. Jó házasságban él!

Egy pásztorfeleség nem csak társa egy istenfélő embernek, hanem élvezi a házasságát a férjével. Ahogyan a férj élete példaértékű, ugyan úgy a házassága is. A Bibliában azt olvassuk, hogy egy presbiter „egy felségű kell, hogy legyen” (1 Timóteus 3:2) és háza népét jól kell, hogy vezesse (1 Timóteus 3:4). Amennyiben ezek a jellemvonások megvannak, akkor ez azt feltételezi, hogy ez a férfi szereti és értékeli a feleségét és úgy vezeti őt, mint Krisztus vezeti a gyülekezetet. A házassága azt mutatja a gyülekezetnek, hogy alkalmas arra, hogy vezesse és szeresse a gyülekezetet is.

4. A férje gondozza(neveli) a gyermekeit!

Egy presbiternek olyannak kell lenni, aki engedelmességre neveli a gyermekeit (1 Timóteus 3:4) és akinek a gyermekei nem nyitottak arra, hogy kicsapongóak és engedetlenek legyenek (Titusz 1:6). Ez azt jelzi, hogy az apa be van vonva gyermekei gondozásába és szellemi nevelésébe. Természetesen egy pásztorfeleség kulcsfontosságú szerepet játszik ebben, de ezek a jellemvonások jelzik, hogy az apa aktív figyelmet fordít gyermekeire és azokat az Úr parancsa szerint neveli és tanítja. A feleség örül annak a kiváltságnak, ahogyan a férje gondoskodik a gyermekeiről.

5. Tiszteletreméltó!

Egy lelkipásztornak tisztességesen kell élnie és olyan istenfélő életet bemutatni, ami követésre méltó. Tudod mit jelent megélni a keresztyén életet? Nézd meg a lelkipásztorodat és élj úgy, mint ő. Nem csoda hát, hogy csodálatra méltó és megérdemli a tiszteletet, amit adnak neki. Azon sem kell csodálkozni tehát, ha a feleség ugyan úgy csodálatra méltó, mivel nem választható el a férjétől, rajta keresztül és miatta lehet az, aki. Ily módon lesz csodálatra méltó és példa az ő istenfélő élete.

6. Tiszteletre méltó ember felesége

Végül, abban a kiváltságban lehet része, hogy egy tiszteletre méltó ember felesége lehet. Vannak olyan hivatások, amelyek megkövetelik a széles körben elismert tiszteletet és a pásztorfeleség azt a kiváltságot élvezi, hogy a férje hivatása egyike ezeknek. Valójában, a Biblia azt kéri, hogy a kívülállók legyenek jó véleménnyel róla (1 Timóteus 3:7), hogy tiszteletre méltó és ismert legyen a tágabb közösségben. A pásztorfeleség egy olyan ember felesége, aki feddhetetlen a közösségben, akinek az életéről vagy jelleméről senki nem gondol gonosz dolgokat. Nem érez szégyent, amikor a közösséggel szembe néz, mert a férje egy tiszteletreméltó ember.

kmakh_profile_big_hun_flag_small.pngA pásztorfeleségeknek egyedi elhívásuk van és néha ez különleges kihívásokkal párosul, de mégis jelentős előnyökkel jár. Tehát pásztorfeleségek, minden tiszteletünk a tiétek és hálát adunk Istennek azokért a kiváltságokért, amelyekben örömötök van.

Forrás © | Fordította: Nagy-Kasza Lona

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr1714538306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása