✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

7 IRÁNYELV A GYÜLEKEZETI KIREKESZTETTSÉG ÉRZÉSE ELLEN

2019. március 11. - KMAKH

blog_2019_03_11_ib_dm_7-things-to-do-outsider.png

Az Úr közösségre és kapcsolatokra teremtett minket. Jól elvagyunk a munkaközösségben, a családi kapcsolatokban, a stabil baráti körben és a boldog gyülekezeti családban. Lehet-e ez alapján csodálkozni azon, ha a Sátán mesterien keresi az alkalmat arra, hogy kieszközölje az emberek elszigetelését? Kétségkívül, hogy az egyedüllét és az elszigetelődés nehéz dolog, de ennél is keményebb, amikor a templom vagy az imaház falai között érzed magad elszigetelve.

Úgy érzed, hogy nem találod fel magad a gyülekezetben? Íme, mit kell tenned:

  1. Gondold át, miért érzed magad kívülállónak

Számos oka van ennek az érzésnek. Lehet egy előbbi tapasztalat vagy egy megbotránkozás, amit nem dolgoztál fel, ami tovább nőtt és elmérgesedett. Talán van egy égető, különösen megpróbáló élethelyzet, ami megnehezíti azt, hogy valamiben részt vegyen az ember. Tény, hogy a „miért” kérdés többszörösen megalapozott, de amennyiben tudatos erőbevetéssel próbáljuk megnevezni a problémát, annál könnyebb lesz túllépni rajta.

  1. Kérdezd meg Istentől, ha ez a számodra megfelelő gyülekezet

Először is engedd meg a Szentléleknek, hogy eldöntse, abban a bizonyos gyülekezetben van-e a helyed vagy sem. Van amikor az Úr egy új kezdetet szán nekünk, új rutinnal – néha ez okozza a kényelmetlenséget. Vagy szóba jöhet egy más, újonnan plántált gyülekezetbe való átiratkozás, ami más méretű, és a város másik végében van. Ez életed egyik lényeges kérdése, amivel kapcsolatban fontos világosan felismerni Isten akaratát. Fontos élő gyülekezetbe járnod, ahol fejlődsz, szellemi eledelt kapsz, és másokat szolgálsz. A „gyülekezetek közti vándorlás” nem gyümölcsöző tevékenység, fontos valahol meggyökerezni.

blog_2019_03_11_ib_dm_7-things-to-do-outsider_washer.png

Néha nehéz és időigényes egy jó helyet találni, ezért komolyan kell imádkozni. Amint az Úrtól világos látást nyersz efelől, akkor cselekedj.

  1. Köteleződj el a pozitívumok mellett és azokra összpontosíts

Miután imádkoztál a neked megfelelő gyülekezetért, köteleződj el mellette. Gyakran nyomasztóan rád telepedhet az, amivel a múltban küszködtél. Például, amikor kívülállónak érezted magad, mivel nem vontak be bizonyos eseménybe vagy programokba, akkor nagy eséllyel fogsz összpontosítani mindazon helyzetekre, amikor a gyülekezet mellőzött. Helyette, fókuszálj a jóra amivel a gyülekezet foglalatoskodik, és annak pozitív vetületeire. Van egy minden héten a Lélek erejével prédikáló lelkipásztorod? Vannak evangelizáló alkalmak, amikor a közösség felé szolgáltok? Örömet lelsz az istentiszteletekben? Könnyű lelki családot létrehozni a gyülekezetben, amennyiben a pozitív dolgokra összpontosítasz.

  1. Hozz magaddal egy barátot

Hadd nézzünk szembe a tényekkel. Mindannyian szeretünk olyan környezetben lenni, ahol az emberek hozzánk hasonlóan cselekednek vagy éreznek. Mindannyian szeretünk valamilyen közösség, csoport, család tagjai lenni. Ha a gyülekezetedben nincsenek hozzád hasonló emberek (egyedülállóak, nyugdíjasok stb.) akkor határozd el, hogy magaddal viszed oda a barátaidat. Talán éppen most nincs ott sok egyedülálló. A gyülekezeteden belül te lehetsz egy ilyen csoport katalizátora.

  1. Kezdj el egy új szolgálatot

 Az Úr ad nekünk ehhez kreativitást. Sehol nem írja a Bibliában, hogy mindig mindent úgy kell tennünk, ahogyan azt régen tették. Lehet, hogy a gyülekezetben mindig volt egy ifjúsági csoport és egy női szolgálat, de soha nem volt szolgálat a férfiak, egyedülálló anyák vagy az özvegyek felé. Talán te vagy az egyedüli, akit Isten egy új szolgálati terület beindítására használ. Gondold át, hogyan lehetsz te magad megoldás valaki magányára, vagy hogyan segíthetsz neki a hovatartozási vágyát beteljesíteni.

  1. Szolgálj másokat a gyülekezetben

Az önkéntes munka két dolgot eredményez. Először is a körülöttünk élő emberek szükségeit elégíti ki. Eledelt adni a szegényeknek, meglátogatni egy idősotthont vagy megmosni egy egyedülálló anya autóját nagyszerű szolgálati ötletek, melyekkel segítünk a szükségben levőkön. De a szolgálat ennél több. Alkalmat ad másokkal kapcsolatban lenni, a kezedet munkával elfoglalni – bepiszkítani, és társainkkal egységben lenni. A befele forduló embereknek alkalmat ad a „beszédre”. Csodálatos, hogyan alakulnak ki a barátságok, amikor elfoglaljuk magunkat.

  1. Tisztázz minden egyes konfliktust az emberekkel

A megbotránkozás váltja ki legtöbbször a kirekesztettség érzését. Valaki olyat tett vagy mondott, ami fájdalmat okozott, és nehezünkre esett túljutni a sértésen. Ez gyakori eset, de fontos orvosolni a problémát. Legyen az egy évekkel korábbi konfliktus, mely közben elterebélyesedett, vagy egy újkeletű sérelem, mely éket vert közéd és egy másik gyülekezeti tag közé, határozd el magad és orvosold a helyzetet. A konfliktus szétválást, elszigetelődést, haragot és végül keserűséget szül. Senki sem nyer ebből. A téged bántó nézeteltérés többnyire egy félreértésben vagy egy a múltban átélt sérelemben gyökerezik. Tégy meg mindent a megoldás érdekében. Egy ilyen elhatározásnak nagy lesz a jutalma.

kmakh_profile_big_hun_flag_small.pngJennifer Maggio szerző, nemzeti szónok és a The Life of a Single Mom Ministries ügyvezetője. Szenvedélyesen szereti Istent és az embereket, másokat tanít, hogyan karolják fel az egyedülálló anyákat. További információk a www.jennifermaggio.com weboldalon található.

Forrás © | Fordította: Deák Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr1014653169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása