✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

RÉSZESÍTSD ELŐNYBEN A GYÜLEKEZETED

2019. április 08. - KMAKH

blog_2019_04_08_tc_szt_priorizald_a_gyulekezetet.pngEgy pár évvel ezelőtt, Aileen és én első alkalommal léptünk be a konditerembe. Nem voltunk jó formába, de eltökéltek voltunk, hogy tegyünk ezért valamit, és úgy sejtettük, hogy a konditerem egy jó hely ehhez. Beszéltünk a hely főnökével, időpontot egyeztettünk majd végigszenvedtük az egy órás kiértékelést. Ezután kijelölt számunkra egy edzőt, aki biztosított minket arról, hogy segíteni fog egy pár kilót leadni és némi izmot magunkra tenni. Ez működött! Együtt dolgoztunk az edzőnkkel, követtük a tervét, és egy idő után láttuk ahogy a testünk reagál, pont úgy ahogy reméltük.

Ha a konditerem egy természetes közeg, hogy testi fittségre tegyünk szert, a gyülekezet egy természetes közeg arra, hogy lelki fittségre törekedjünk. A gyülekezet Isten konditerme. Mint egy keresztény férfi, te egy versenyen futsz, és ha szeretnél jól futni akkor szükséged van edzésre, ami segíteni fog elérni és megtartani a csúcsformádat. A helyi gyülekezet az ahol találkozhatsz edzőkkel akik oktatnak és vezérelnek téged abban, hogy kövesd az edzéstervet amit Isten tervezett számodra. Itt fogsz edzeni a társaid mellett akik a saját versenyükre edzenek, és itt tud az ő munkájuk motiválni téged és itt motiválhatod őket viszonzásul. Ha szeretnél, úgy futni, hogy győzz akkor a gyülekezeted előnyben kell részesítened.

A Gyülekezet Célja

A helyi gyülekezet központi szerepet játszik Isten tevében a világra nézve. Sőt, valójában a helyi gyülekezet Isten terve a világra nézve. Nagy részét annak amit Isten a világnak akar tanítani azt a helyi gyülekezeten keresztül teszi. Nagy részét annak amit láthatóvá szeretne tenni a világ számára, azt a helyi gyülekezet által akarja bemutatni. Nagy részét annak amit véghez akar vinni a világban, azt a helyi gyülekezet által viszi véghez. Semmilyen szolgálat nem ragyoghatja túl, semmilyen program nem helyettesítheti, semmilyen hatalom nem döntheti meg. A helyi gyülekezet Isten terve, és nincs B. terv.

Isten azt szeretné ha minden Keresztény részt venne egy helyi gyülekezetben, és az ő Igéje nem ismer olyan Keresztényeket akik nem tagjai egynek sem. A helyi gyülekezet tagjai közé fogadja mindazokat akik hisznek, és kiteszi mindazokat akik elhagyták a hitet, hogy ezáltal minden gyülekezet olyan Keresztények közössége legyen akiket a közös hitvallásuk köt össze.

A hitetlenek számára a helyi gyülekezet egy előőrsként szolgál a ellenség területén. Egy világban ami nyílt lázadásban van Isten ellen, ezek a gyülekezetek a kibékülés jó hírét kínálják fel. A hitetleneket nyitott ajtók várják a gyülekezeti alkalmakra, hogy megtapasztalhassák a Keresztény imádatot, hallhassák az evangélium üzenetét, megvallják hitüket Krisztusban, és az Ő nevében bemerítésben részesüljenek. A gyülekezet azért létezik, hogy evangelizáljon!

A hívők számára a helyi gyülekezet a lelki egészségegüket szolgáló közösségként szolgál, egy olyan hely ahol arra edzenek minket, hogy fussuk meg a versenyt. Itt tanulunk Istenről és ezáltal növekszünk az ismeretben, itt imádjuk Istent és ezáltal növekszünk a szeretetben, itt szolgálnak nekünk és ezáltal növekszünk a kegyességben, itt szolgálunk mások fele és ezáltal növekszünk az alázatban. Itt kerülünk a vének törődése és felügyelete alá, akik mint Isten által elhívott edzők arra vannak felvértezve, hogy a kegyességben példát mutassanak nekünk. A gyülekezet azért létezik, hogy építsen, felüdítsen.

Miközben mindannyian részt veszünk egy egyéni versenyen, amiben törekszünk és küzdünk a jutalmunkért – nem egyedül futunk – mert mellettünk a testvérek futnak akik ugyancsak a saját versenyük megnyerésén fáradoznak. Hála Istennek a helyi gyülekezetért!

Részesítsd előnyeben a gyülekezeted

Ha a helyi gyülekezetnek központi szerepe van Isten tervében, akkor ugyanilyen központi szerepe van a te életedben is. És emiatt meg kell, hogy kérdezzem: Milyen a kapcsolatod a helyi gyülekezeteddel? Része vagy egy gyülekezetnek? Részt is veszel benne? Hozzájárulsz-e hasznos módokon? Nem várhatod el, hogy növekedj enélkül.

Ezt lehet nehéz beismernünk. Férfiak vagyunk! Erősek, kemények és függetlenek vagyunk! De Isten azt szeretné tanítani nekünk, hogy nem vagyunk annyira erősek, mint azt hisszük. Valójában olyan gyengék vagyunk, hogy kétségbeesetten szükségünk van mások segítségére. Szükségünk van az idősek megerősítésére, tanulnunk kell a mozgássérültektől, bátorodnunk kell a gyermekek által, meg kell alázkodjunk a gyengék által. A helyi gyülekezetben tanulunk meg jól futni a versenypályánkon.

Ahhoz, hogy jól fuss szükséged van a helyi gyülekezetben dicsőíteni. A gyülekezeti alkalmakon fogod másokkal együtt énekekkel, bibliaolvasással magasztalni Istent. Itt hallod a prédikátort kibontani a textust, itt fogsz együtt imádkozni más Keresztényekkel, és itt ünnepled a bemerítéseket és az Úrvacsorát. Ezek Isten általános eszközei ami által kegyelmét tapasztalhatjuk, és amik által kedvére táplál, erősít és felkészít minket a versenyre.

Ahhoz, hogy jól fuss szükséged van a helyi gyülekezet szolgálataira. Szükséged van testvérekre és testvérnőkre akik számodra a kegyességben példát mutatnak, akik bátorítanak próbák idején, akik emlékeztetnek az evangéliumra mikor bűnbe estél és megtértél, akik szeretettel megfeddnek amikor bűnbe estél és ebből nem tértél meg. Szükséged van, hogy a javadra és építésedre használják az ő lelki ajándékaikat. Gyenge vagy és nagy szükséged van másokra.

Ahhoz, hogy jól fuss szükséges, hogy szolgálj a helyi gyülekezetben. Csábító lehet úgy hozzá állni a gyülekezethez, hogy azt reméled sokat fogsz kapni belőle. Sokkal jobb és sokkal kegyesebb úgy állni a gyülekezethez, hogy azt kérdezed mit tudsz majd másoknak adni. Kinek van szüksége arra ma reggel, hogy szolgálj felé? Kit fog bátorítani a jelenléted, a barátságod, a szavaid? Ahelyett, hogy azt kérdeznéd, hogy „Hogyan fogja a gyülekezet kielégíteni az elvárásaimat?” inkább azt kérdezd, hogy „Kinek a szükségeit tudom betölteni?” A helyi gyülekezet haszna nem csak az amit ott tanulsz és megtapasztalsz, hanem az is, hogy miként szolgálsz. Lehet, hogy nem tűnik logikusnak, de jobban tudsz a versenyen futni ha időt töltesz azzal hogy másokat edzel, ha másokba fektetsz és segítesz nekik jól futni.

Tedd meg most

Mikor a gyülekezet prioritásáról beszélünk a jó szándék csak arra elég, hogy elinduljunk, de ahhoz, hogy meg is valósuljanak a dolgok ahhoz mindezek meggyőződéssé és szokássá kell váljanak. Hadd adjak egy pár praktikus tanácsot.

  • Keress egy jó gyülekezetet. Ha jelenleg egy egészséges gyülekezetbe jársz ahol hirdetik az evangéliumot, akkor köszönd meg Istennek a gondoskodását. Ha egy egészségtelen gyülekezetbe jársz vagy egyáltalán nem jársz sehova, akkor keress egy jó gyülekezetet.
  • Adj bele mindent. Nemrég azt olvastam, hogy kétharmada azoknak akik konditerem bérletük van nem is járnak konditerembe. Valamikor még jó szándékaik voltak, elhatározták, hogy formába jönnek és aláírták a papírt. De meggyőződés és kiforrott szokás nélkül hamar abbahagyták. Sok ember áll így a gyülekezethez is – van egy gyülekezetük, de csak ritkán mennek el és még ritkábban szolgálnak. Önmagában egy konditerem tagság nem adhat neked egy fitt testet. El kell menj a konditerembe és ki kell használnod az eszközeit és programjait. Hasonlóképpen, az még nem tesz jót a lelkednek ha választasz egy gyülekezetet. Részt kell venned benne és ki kell használnod mindazt amit kínál. Tudd meg, hogy a gyülekezeted milyen módon szokta tanítványozni a hívőket és kötelezd el magad a programjukra.
  • Strukturáld az életed a gyülekezet köré. Sok vágy, felelősség és hobbi akadályozhatja a gyülekezetbe járást, mint például a sport is. Tedd a gyülekezetet a legfontosabb prioritássá minden Vasárnap reggel, és amennyire csak lehet, ne engedd, hogy semmi más elé kerüljön. Sokkal jobb abbahagyni az álmodozást arról, hogy a gyermeked egy focista lesz és inkább csatlakozni hozzá és támogatni abban, hogy törekedjen Krisztusi jellemre és Keresztény szolgálatra a helyi gyülekezetben.
  • Vezesd a családodat. Mint egy férj és apa, neked van a legfontosabb felelősséged abban, hogy a családod legyen elkötelezett egy egészséges helyi gyülekezet iránt. Legyél az aki elkötelezett a gyülekezet mellett, legyél buzgó a részvételben és szolgálatban, te legyél az aki felébreszti a családod Vasárnap reggel. Hallgasd figyelemmel a prédikációt, teljes szívvel énekelj, nyisd meg az otthonodat másoknak, és számíts arra, hogy meg lesz áldva a családod egy olyan férfi által aki jól vezet.

Fuss, a győzelemért!

kmakh_profile_big_hun_flag_small.pngAz emberek létrehoztak helyeket ahol edzhetjük a testünket és az elménket is. Isten maga adott nekünk egy olyan helyet, ahol edzhetjük a lelkünket, ahol megtanulhatjuk hogyan fussunk a legfontosabb versenyen. A helyi gyülekezet által osztogatja kegyelmének legértékesebb ajándékait. Ha a győzelemért akarsz futni, akkor előnyben kell részesítened a gyülekezeted.

Forrás © | Fordította: Szekeres Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr8514742899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása