✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

EGY GYÜLEKEZET NAGYSZERŰ ZENÉVEL

2019. június 24. - KMAKH

blog_2019_06_24_tc_sze_gyulekezet-nagyszeru-zenevel.pngNemrég valaki azt mondta, hogy a gyülekezetében nagyszerű a zene. Hamar rájöttem, hogy mit ért ezalatt- a gyülekezetnek nagyszerű a zenei programja. Van egy tehetséges zenészekből álló csapatuk, akik profin játszanak és szépen énekelnek. Egy nagyszerű zenészekből álló csapat tehetségéből részesülsz, ha tagja vagy egy ilyen gyülekezetnek.

Általában erre gondolunk, amikor a gyülekezeti zenéről van szó. Amikor azt mondjuk, hogy remek a gyülekezeti zene, öt vagy hat képzett emberből álló csapatra utalunk, akik elől állva vezetnek minket. Viszont elég rég megfigyeltem már a következőt: néhány gyülekezetben nagyon szépen előad a zenész csapat, de a többiek nem énekelnek, vagy nem akarnak énekelni. Vannak tehetséges vezetőik, de a tagok majdnem csendben követik őket. Nézz csak előre, és le leszel nyűgözve; nézz a hátad mögé, és aggódni fogsz.

Meg vagyok róla győződve, hogy a gyülekezeti zene minőségét nem abban kell mérni, hogy mi történik a színpadon, hanem hogy mi történik a padokban. Nem annyira a vezető csapat hangja és látványa a lényeg, hanem a gyülekezet hangja és látványa, ahogy dicsőítenek. Egy gyülekezet, aminek nagyszerű zenei programja van, az a gyülekezet, ahol ugyanúgy tudnak dicsőíteni akkor is, amikor elveszik az áramot, és nem játszanak hangszeren. Egy valóban remek zenei programmal rendelkező gyülekezetben sokkal több hallatszik a nyers hangokból, mint a hangszer erősítőkből. Egy gyülekezet valóban nagyszerű zenei programmal az a hely, ahol az emberek énekelnek- igazán énekelnek.

Nemrég azon gondolkodtam, mit tesznek a gyülekezeteink azért, hogy tanítsák és segítsék a tagokat az éneklésben. A Biblia végül is arra utasít, hogy úgy énekeljünk, mint ami az egymás felé irányuló szolgálatunk egy alapvető része (Kol. 3:16). A dicsőítés szolgálatán kívül mindenféle lehetőségünk megvan a tanításra és képzésre- vannak bibliatanulmányok, ifjúsági csoportok, tanulhatunk a szisztematikus teológiáról, a nevelésről és bibliaismeretről. De kevés gyülekezet ad lehetőséget arra, hogy a tagokat képezze az éneklésre. A zenész csapataink gyakorolnak, a kórusaink próbálnak, de nem igazán tanítjuk az egész gyülekezetet. Alig teremtünk alkalmat arra, hogy új énekeket tanítsunk, hogy azokat részenként megtanítsuk, hogy segítsük őket növekedni a képességeikben. Az éneklés egyike azoknak a szolgálatoknak egy istentiszteleten belül, amiben mindenki részt vesz és szolgál, mégis alig képezzük a gyülekezetet arra, hogy részt vegyenek ebben a kulcsfontosságú tevékenységben, és jól szolgáljanak.

kmakh_profile_hun_flag_small.pngHa szeretnéd, hogy a gyülekezetednek nagyszerű zenei programja legyen, talán megérné feltenni a kérdést: Hogyan tanítjuk a gyülekezetünket az éneklésre?

Forrás © | Fordította: Szabó Edit

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr3314900546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása