✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A KIMONDHATATLAN AJÁNDÉK

Elmélkedések, áhítatok

2019. november 11. - KMAKH

blog_2019_11_11_criswell_ob_the_inexpressible_gift.png"Az Istennek pedig legyen hála az Ő kimondhatatlan ajándékáért." 

2 Kor 9:15 

Tudjátok, a “kimondhatatlan” szó fordítása nagyon érdekes.  Vannak olyan görög öszerakosgatott szavak, amelyek néha olyanok, mint egy egész sereg, mint egy teljes csapat, ami valójában ugyanazt a dolgot írják le; és ez most egy közülük. Az 1 Péter 1:8-ban Péter ír a mi Urunkról, “Akit, noha nem láttatok, szerettek; akiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek.” Van még egy görög szó, ami ebbe a sorba beépült, aneklaletos, “kimondhatatlan.” “Jézus Krisztusban mi kimondhatatlan, aneklaletos, és dicsőült örömmel örvendezünk.”

Hasonló szót találunk, amikor Pál felemeli ezt a magasztaló éneket és dicsőíti Jézust az elhívásának az utolsó fejezetében, a  rómaiakhoz írt levél tizenegyedik fejezetében: “Oh Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlan,” anexeraunetos, ”mely igen kikutathatatlan az ő ítéletei, és kimondhatatlanok az ő útjai!” (Róma 11:33). Most is ugyanazt a görög melléknevet találjuk: “Hála legyen az Istennek az Ő ”anekdiegetos,” az Ő kibeszélhetetlen ajándékáért,” az Ő kifejezhetetlen ajándékáért, bőkezűségének, nagylelkűségének, meglátogatásának ajándékáért, egy olyan ajándékért, amelyet nem lehet körülírni. Ez meghaladja az emberi nyelv fogalmazó képességét. Hála legyen Istennek az Ő anekdiegetos, az Ő kibeszélhetetlen, kimondhatatlan, leírhatatlan, kifürkészhetetlen áldásáért Jézus Krisztusban!

W.A. Criswell

kmakh_profile_hun_flag_small.png

Forrás © | Fordította: Oláh Boglárka

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr7215262530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása