✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

LEEGYSZERŰSÍTETT SZOLGÁLAT

Elmélkedések, áhítatok

2019. december 24. - KMAKH

blog_2019_12_24_ar_pf_leegyszerusitett_szolgalat.pngKrisztus uralmának megvallása szolgálatunkat is leegyszerűsíti. Manapság sokat hallunk nagy cégeknél arról, hogy ebből is, abból is le kell faragni. Határidő naplónkban is a sűrű programoktól meg kell válni. Életünket, életmódunkat le kell egyszerűsíteni! Amennyiben ez a tervünk, tegyük fel magunknak azt a két kérdést, amit Pál is kérdezett a damaszkuszi úton, amikor Jézussal találkozott: "Kicsoda vagy Uram?" (ApCsel 9:5) és "Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?" (6.v.). 

Fontoljuk meg azt a tanácsot is, amit Mária adott a Kánai menyegzőben a szolgáknak. Amikor a bor elfogyott, azt mondta nekik az Úr Jézussal kapcsolatban: "Valamit mond nektek, megtegyétek." (János 2:5). Látjuk-e, hogy az Úr Jézus hűséges követése mennyire leegyszerűsíti szolgálatunkat? Egyszerűen csak kérdezzük meg tőle: "Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?" Majd ezt követően menjünk és tegyük azt, amit Ő mond.

Egy fiatal, kezdő lelkipásztort hívtak meg és kértek fel lelkipásztori szolgálatra egy olyan gyülekezetben, amelyik híres volt a közösségben levő viszályokról, megosztódásokról. Az alkalom után az egyik testvérnő oda jött hozzá és azt mondta: "Nagyon nehéz dolgod lesz itt, több száz embernek a kedvébe járni nem lesz könnyű!" A lelkipásztor azt mondta: "Nincs is arra szükség, hogy több száz embernek kedvébe járjak. De megpróbálok kedvébe járni csak egyetlen személynek. Ha az én Uramnak kedvébe járok, akkor az elég és jó lesz mindenkinek."

Ez a lelkipásztor bölcsen válaszolt. Teljesen mindegy, kiknek nem járunk a kedvébe addig, amíg az Úrnak a kedvében járunk. És ha az Úrnak nem járunk a kedvébe, az is mindegy hány embernek járunk a kedvébe. Ez az igeszakasz emlékeztet minket arra, hogy egy napon minden térd meghajol majd Jézus Krisztus előtt és mindenki vallani fogja, hogy Ő az Úr. Sokak számára sajnos ez már túl késő lesz. Ebben a karácsonyi időszakban nekünk bátran ki kell menni azokhoz, akik még nem hajtottak térdet az Úr Jézus előtt és mondjuk el nekik a legjobb hírt, amit ember valaha hallhat: "Mert született nektek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában." (Luk 2:11).

Akcióterv: Készíts egy listát azokkal az emberekkel akiket ismersz és szükségük van az Úr Jézusra. Imádkozz azért, hogy Isten nyisson lehetőséget bizonyságot tenni nekik. Nézd át ezt a listát ma a családoddal együtt. Tarts ki az imában és ahogy Isten lehetőséget ad, tégy bizonyságot Krisztusról.

Adrian Rogers

Love Worth Finding

kmakh_profile_hun_flag_small.pngForrás © | Fordította: Pardi Félix

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr6415364418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása