✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

AZ UTCAGYEREK ÖRÖKBE FOGADÁSA

Elmélkedések, áhítatok

2020. április 08. - KMAKH

blog_2020_04_08_criswell_dm_az_utcagyerek_orokbe_fogadasa.png„...hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk” (Galata 4:5)

Évekkel korábban egy rongyos kis árva újságárus fiú járta a város utcáit. Elhaladt egy gyönyörű ház előtt. Gondozott gyep, impozáns ház, a bejárat hívogató. A fiú a bejárat felé kanyarodott, s mielőtt ráeszmélt volna, megnyomta a csengőt. Lowery úr, a hatalmas ház tulajdonosa, ajtót nyitott és rácsodálkozott a riadt, meglepett fiúra.

Nem tudva mit is mondjon, a rongyos fiúból kifakadt: „Uram, van kisfia?” Lowery nevetve, kedvesen mondta: „Nem, fiam, Lowerynének és jómagamnak nincs gyerekünk.”

A fiú sóvárogva válaszolta: ”Ó, bármit megadnék, ha a fiatok lehetnék és szaladgálhatnék, játszhatnék ezen a szép pázsiton.”

Aztán, mintegy a gondviselés szokatlan pillanatában, Lowery úr ment és hívta a feleségét. A királynői megjelenésű hölgy lejött a széles lépcsőn a fogadóba, s a férje mellé állva mondta: ”Kedvesem, szeretnél egy kisfiút?” Majd gyorsan válaszolt is: „Ó, igen!”

A hatalmas ember a kisfiúhoz fordult: „Nos, gyere be, gyere be!”

A kisfiú befele menet ígéretéhez hűen benyúlt a zsebébe és kivett tizenhárom centet, odanyújtotta a ház urának mondván: „Uram, ez mindenem”.

Ilyenek vagyunk mind, amikor Istennek felajánljuk a keveset a megváltásunkért. A ház ura vette a fiú kezét, ujjait a pénzzel összehajtva így szólt: „Fiam, tartsd meg a pénzt, mert mindkettőnk számára bőséges javakkal rendelkezem.” Majd bevitte a kisfiút a házba, és örökbe fogadta.

Isten is pontosan ezt tette értünk! Hontalanok, szegények és kivetettek voltunk, de Isten ránk ruházta a fiúság kiváltságát. Befogadott mennyei otthonába, így örökösök és Jézussal Krisztus örököstársai vagyunk.

W.A. Criswell

kmakh_profile_extra_small_hun_flag_small.pngForrás © | Fordította: Deák Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr5915566018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása