✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A SZEGLETKŐ

Elmélkedések, áhítatok

2020. április 12. - KMAKH

blog_2020_04_13_adrianr_nkl_a_szegletko.png

GYŐZELEM A FELTÁMADÁS EREJÉBEN

“A kő amelyet az építők megvetettek, szegletkővé lett!

Az Úrtól lett ez, csodálatos ez a mi szemeink előtt!”

Zsoltárok 118:22-23

A zsidó hagyomány szerint volt egy kő, amelyet kifejezetten Salamon templomához terveztek és faragtak. A kő elkészült és elküldték az építkezés helyszínére úgy Kr.e. 970 körül, amely ma a Templom Hegy környéke. A történet szerint az építkezők folyamatosan belebotlottak (beleütköztek) a kőbe, amíg a templom kevésbé lényeges részein dolgoztak. A kő oldalra került és végül belezuhant a völgybe. Amikor eljött az idő, a Kidron völgy bokraiból kellett “feltámasztani” az elutasított követ, hogy a hatalmas templomban végül lehorgonyozzon. Ezer évvel később, Péter és a korai egyház elmondja a zsidó vezetőknek, hogy a feltámadt Jézus Krisztus ereje felelős a csodálatos gyógyulásokért és azért a bátorságért, amelyet a tanítványok kaptak, hogy megosszák a hitüket.

“Mert Jézus az a kő, akit ti, építők félredobtatok, de akiből mégis a ház sarokköve lett.” Ap. Csel. 4:11

Ha még nem találkoztál a Sarokkővel, akkor újra és újra meg fogsz botlani(akadni) a keresésben a lelki dolgaidat illetően és figyelmen kívül hagyod az Igazságot, aki meg tudná erősíteni az életed most és az örökkévalóságban.

Hogyha már ismered Jézust, erősen állsz az ő feltámadásának erejében, ahogyan másokkal megosztod a hitedet?

Adrian Rogers

Love Worth Finding

kmakh_profile_hun_flag_small.pngForrás © | Fordította: Nagy-Kasza Lona

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr515602598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása