✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

AZ ELUTASÍTÁS FÁJDALMA

Elmélkedések, áhítatok

2020. június 08. - KMAKH

blog_2020_06_08_criswell_dm_az_elutasitas_fajdalma.pngÉsaiás 53:1-5 – Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője, eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele (53:3).

Néhány évvel korábban hallottam ezt a mindenkori legszomorúbb történetet. Egy amerikai katona súlyosan megsebesült a vietnámi háborúban, majd kezelésekre szorulva visszatért az Egyesült Államokba.

Amikor San Franciscoba ért, felhívta a szüleit: “Anya és Apa, hazajöttem. “ Elképzelhető, milyen boldogak voltak a szülei!

A fiú azt mondta: “Anya és Apa, van egy barátom. Velem volt a háborúban és magammal viszem őt is. Rendben van?”

A szülők azt válaszolták: “Igen, fiam. Örömmel fogadjuk őt!”

A fiú így szólt: “De ő megsebesült. Elképzelni sem tudjátok milyen súlyosan sérült. Ápolásra szorul. Egyik szeme elveszett, egyik karja és egyik lába is odalett.” “Nos, fiam”, mondták a szülők, “ezzel nincs mit kezdenünk. Nem gondozhatunk egy ilyen fiút. Vannak állami intézmények, melyek ilyen súlyos esetekkel foglalkoznak. Segítünk neked korházba vinni a fiút, ahol majd gondoskodnak róla.”

A fiú ezt válaszolta: “Rendben, hamarosan találkozunk”.

Másnap a szülőket a San Francisco-i halottasházból hívták fel: “A fiúk valószínüleg itt van. Az önök fia ez és ez a vietnami háborúból és ez az önök lakcíme?” “Igen”, válaszolták. Majd elmentek, és azonosították a fiúk tetemét. A fiú eldobta az életét egy San Francisco-i olcsó szállodában. Amikor a szülők megpillantották az arcát, felismerték, hogy egyik szeme hiányzott, félkarja és féllába volt. A szülei elutasítása meghaladta a fiú türőképességét.

Jézus Krisztus nem utasít el senkit, aki hozzá jön!

W.A. Criswell

kmakh_profile_hun_flag_tiny.pngForrás © | Fordította: Deák Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr1815713514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása