✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A KEGYELEM MEGTART

Elmélkedések, áhítatok

2020. június 26. - KMAKH

blog_2020_06_26_adrianr_dm_a_kegyelem_megtart.png“Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, a hit által, és ez nem tőletek van:

Isten ajándéka ez, nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2:8-9).

Némely keresztény szerint az üdvösség elveszíthető. Akárhogy is van, attól függ, hogyan lett a tied.

Ha “cselekedetek által” lett a tied, akkor megértem, hogyan vesztheted el: a tettek által. Úgy értem, ha meg kellett dolgoznod érte, s a tetteid meghiúsulnak, akkor már nincs üdvösséged. Ha a bűn révén elvesztheted az üdvösségedet, akkor egy egészen apró bűn is elég erre, mivel Isten tökéletességet kíván. Ne gondold, hogy “Isten megtűri a kicsit, de nem tűri meg a sokat”. Isten semmilyen bűnt nem tűr meg! Teljesen bűn nélküli kellene lenned (ez lehetetlenség).

Ha azonban kegyelemből van üdvösséged (és ez így van), akkor a kegyelem tart meg. Tartsd meg úgy, amint azt kaptad – egyedül az Ő irgalma által, egyedül hit által. Amikor hinni kezdesz az Úr Jézusban, Isten igazságnak tekinti a hitedet. Isten azt mondja a hívőnek: “Te igazzá lettél”. Nem a te érdemed, nem szolgálhatsz rá, nem érdemed, de amikor Isten rád tekint, az Úr Jézus Krisztus igazságát látja benned. A Biblia szerint az Ő igazságát öltöttük magunkra. S amint naponként felvesszük Isten fegyverzetét, annak egyik alkatrésze az igazság mellvasa. A kegyelem minden nap kéznél van, nem érdem szerint, hanem mivel felöltöttük az Isten igazságát – az igaz Jézus a kereszten fizetett értünk.

Akcióterv:

Ma köszönd meg Isten felfoghatatlan kegyelmét, amivel megváltott téged, és olvasd el az Efézusiakhoz írt level 6:10-18 verseit. Eközben vedd magadra Isten teljes fegyverzetét.

Adrian Rogers

Love Worth Finding

kmakh_profile_hun_flag_small.pngForrás © | Fordította: Deák Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr8115718368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása