✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

EGY NŐ BEFOLYÁSA

Elmélkedések, áhítatok

2020. július 10. - KMAKH

blog_2020_07_10_criswell_kk_egy_no_befolyasa.png„Tiszteld apádat és anyádat’: ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik

Efézus 6:1-9

Amikor vendégszolgálattevő voltam Jacksonville-ben, Floridában, a lelkipásztor elvitt egy híres étterembe a Keleti sétányon. Ahogyan beléptünk az előcsarnokba, a kasszás pult mögött egy csinos nő nagy portréja volt a falon. A pásztor ezt mondta: „Amikor helyet foglalunk, emlékeztess rá, hogy elmondjam annak az asszonynak a történetét.” Miután leültünk az asztalnál elmondta ezt a történetet.

Egy kicsi és nem nagyon jól menő farmon, Dél Georgia államban, élt egy apa egy anya és a fiuk. Az apa meghalt, az anya pedig a fiával Jacksonvillebe költözött. Nyitottak egy kis éttermet a belvárosban; Isten megáldotta őket és a kicsiny vendéglőjük felvirágzott. Aztán építtettek egy nagy luxuséttermet a város szélén. Amikor már majdnem elkészült az étterem az édesanya meghalt. Mikor halálán volt odahívatta a fiát és ezt mondta neki „Fiam, amikor megnyitod ezt a szép éttermet, ígérd meg nekem, hogy soha nem fogsz bort, sört vagy bármilyen alkoholt árusítani.” A fiú megígérte ezt.

A luxusétterem megnyílt és kezdett egyre népszerűbbé válni. Megjelentek aztán az italforgalmazók képviselői is, és ezt mondták: "Nem gondolhatja komolyan, hogy egy ilyen luxuséttermet fenntarthat úgy, hogy nem ad el alkoholt”. Minden ilyen beszélgetés alkalmával, a fiú az előtérbe ment és az anyja képére mutatott és ezt mondta: „Én megígértem édesanyámnak mielőtt meghalt, hogy soha nem fogok itt árulni alkoholt. Mielőtt megszegem ezt az ígéretet visszamegyek az ekét fogni arra a georgeai farmra.” Ő tisztelte az édesanyját, és Isten megáldotta őt. A Keleti-sétány egyik legszebb étterme az övé.

W.A. Criswell

kmakh_profile_hun_flag_tiny.pngForrás © | Fordította: Kelemen Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr1315811194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása