✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A SÁTÁN TÁMADÁSA

Elmélkedések, áhítatok

2020. július 13. - KMAKH

blog_2020_07_13_criswell_kk_a_satan_tamadasa.png„Ezért el akartunk menni hozzátok, én Pál nem is egyszer, de megakadályozott minket a Sátán.”

1Thesszalónika 2:18 (1-20)

Az 1Mózes 15-ben, amikor Ábrahám áldozatot mutatott be Istennek, sasok és varjak csaptak le az áldozatra, ezért Ábrahámnak ott kellett állnia az áldozat mellett harcolva ezekkel a tisztátalan madarakkal. Így van ez veled is. Amikor Krisztusnak adod a szívedet és életedet, a Sátán is ott terem, hogy megakadályozzon. A harcvonal minden részében, előtted, mögötted, hajnalban vagy alkonyatkor, délben vagy akár éjfélkor, mindig ott találod az ellenséged, mint egy ordító oroszlánt (1Péter 5:7), prédát keresve, ellenszegülve mindennek, ami jó, ami igaz, mindennek, ami krisztusi, ami Istennek kedves.

Mit teszel, amikor szembe kell nézned ezzel a rendkívül erős és leleményes ellenséggel? Útjai fölöttünk meghaladnak bennünket, nem riasztással közeledik, mindig azzal kísért, ami számunkra vonzó; elcsábít és becsap majd vádol. Pontosan arra a halra szabja a hálóját, akit el akar fogni. Mindazok a dolgok, amelyek eltávolítanak az Úrtól, a gyülekezetedtől, a Krisztusnak való odaszánástól – mindazok a Sátán kivetett hálója a számunkra.

Van két dolog, amit tehetünk: az első, hogy éppen ezért kell Isten gyermekeinek imádkozniuk. A Sátán reszket, ha azt látja, akár a legkisebb is a szentek közül térdre borul és imádkozik. Isten népének imádkoznia kell! „Nem az erőseké a harc, Uram, nem is a gyorsaké, hanem Isten választja ki azokat, akik győztesek, és a tied Uram, a had. És Uram, mi Urunk, emlékezz meg a gyülekezetről, emlékezz meg a gyülekezetről. Ne engedd, hogy a Sátán elvesse a hitehagyás, tévtanítás, a megosztás és szakítás magvait az Úr népe között. Ó Uram, tartsd távol a konkolyt, add meg, hogy a közösségünk mindig csodálatos, értékes és édes legyen a számunkra.”

A másik dolog pedig ez: a Könyvek Könyve azt mondja, hogy a Sátán legyőzetett. Nem kell félnünk. Testvéreim, csak ideig- óráig lehet itt. Csak ideiglenesen betegíthet meg bennünket. Csak ideiglenesen zúzhatja szét otthonainkat, csak ideiglenesen vethet konkolyt és tövist a testvérek közé. Csak ideiglenesen gördíthet akadályokat elénk. A mi győzelmünk Krisztusban végleges és örökkévaló. Áldott legyen az Úr neve, aki megmentett bennünket, megtart minket ma is és mindig amíg az út végéhez érünk.

W.A. Criswell

kmakh_profile_hun_flag_tiny.pngForrás © | Fordította: Kelemen Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr6515811198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása