✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

A LELKIPÁSZTORFELESÉG BÁTORÍTÁSÁNAK 7 MÓDJA

Akarj áldássá válni a lelkipásztorod felesége számára

2019. április 15. - KMAKH

blog_2019_04_15_min127_kk_7-ways-to-encourage-your-pastors-wife.pngTartottál már valaha rózsaszirmot a kezedben azon gondolkodva, mennyire törékenyek és finomak? A rózsáról úgy tartják, hogy ő a „Virágok Királynője”. Ez a gyönyörű virág a szeretet, szerelem, romantika, szépség és a gyönyörűség szimbólumává vált. Minden virága egyedi és különleges. A rózsák szívósak és törékenyek egyszerre. Különböző féle rózsák különböző illatúak. A rózsák kaleidoszkópszerű színválasztékban léteznek, több színben fordulnak elő, mint bármely más virág. Mivel évelő növények évről évre virágoznak.

Megfelelő gondoskodás mellett a rózsák nagyon hosszú életűek lehetnek. néha több száz évet is elérnek. A rózsák jól öntözött földben nőnek a legjobban, ahol megfelelőek a fényviszonyok. Noha téli időszakban nem virágzanak, javukra válik a metszés, amelyet a hideg idő miatt végeznek rajtuk.

Szeretnénk, ha úgy gondolnál a lelkipásztorod feleségére, mint egy rózsára. Ő a gyülekezeted királynője. Minden lelkipásztor feleség egyedülálló és szeretett a közösségben. Sok gyülekezeti tag azt mondja nekik van a „legjobb pásztor feleségük”. A pásztor felesége erős és törékeny egyszerre. A pásztor felesége számtalan megpróbáltatáson megy át, és ez a „metszési” folyamat jó a számukra, a már megtanult leckéket hasznosítva taníthatnak másokat a gyülekezetben. (Nem a mi feladatunk metszeni őt!) A pásztor felesége mást jelent minden nő számára a gyülekezetben. Akkor virágzik, amikor gondozzák, táplálják és „világosságban van”.

Az első módja annak, hogy a lelkipásztorod felesége számára áldássá lehess az, ha olvasod a Bibliát és imádkozol minden nap. Talán azt gondolod most magadban, „Gondoltam arról fogunk tanulni, hogyan legyünk áldássá a lelkipásztorunk felesége számára…” Szilárd meggyőződésünk az, hogy ha olvasod Isten Szavát és naponként imádkozol, akkor betölt Isten Lelke és Isten maga mutatja meg azt, hogy hogyan lehetsz áldássá.

Isten Szava tele van ígéretekkel, parancsolatokkal, tanulságos dolgokkal és annyi minden jóval mind ezek felett! A Biblia olvasása a saját életünket hozza előtérbe. Például, ha szereted Isten Igéjét, akkor nem érzed sértőnek, ha a lelkipásztorod felesége nem tud csak veled időt tölteni (Zsoltárok 119:165). Egy gyülekezetnyi nő tartozik rá, nem lenne helyes kisajátítani őt csak a magunk számára.

1. IMÁDKOZZ

Az imádságban töltött idő (főleg, amikor érte imádkozol) olyan áldássá lehet számára, amely talán itt a földi élet során nem is értünk meg. Jól fog a következő nagyon „kézenfekvő” emlékeztető az imádságban töltött idővel kapcsolatosan. Az ujjaidat használva imádkozhatsz az életedben levő személyekért.

  • A hüvelykujjunk: ez van legközelebb a szívünkhöz, arra emlékeztet, hogy a családunkért imádkozzunk.
  • A mutató ujjunk- arra emlékeztet, hogy imádkozzunk azokért, akik tanítanak bennünket, mint például a lelkipásztor és az ő felesége, missziómunkások, a gyermekeink tanárai, vasárnapi iskola tanítók stb.
  • A középső ujjunk a legmagasabb, arra emlékeztet, hogy feljebbvalóinkért imádkozzunk, mint az ország elnöke, kormány tisztviselők, rendőrök, tűzoltók, főnökeink és mások.
  • A gyűrűs ujjunk, amelyikről azt mondják, hogy a leggyengébb, arra emlékeztet, hogy imádkozzunk a gyengékért és betegekért.
  • A kisujjunk, a legkisebb és arra emlékeztet, hogy magunkért is imádkozzunk. Meg kell aláznunk magunkat Isten előtt és mások előtt is.

D.L. Moody azt mondta „Isten minden mozdulatát vissza lehet vezetni egy térdelő alakhoz”. Míg a Mennybe nem érkezünk nem tudhatjuk, hogy ki számára jelentett védelmet, bátorítást, vagy vezetett megtérésre a könyörgésünk. Közben szeretnénk figyelmeztetni, hogy a fent említett módszerrel imádkozni emberekért azért időbe fog kerülni. Talán meg kell vonni az időt a facebooktól, twittertől vagy éppen a Tv-nézéstől, hogy úgy imádkozhassunk, ahogyan kellene.

A Biblia azt parancsolja a számunkra, hogy legyünk telve Isten Lelkével (Efézus 5:18). Ez nem egy javaslat, ez egy parancs. Amikor Isten Lelkével vagyunk teljesek, akkor teremjük a Lélek gyümölcsét (Galata 5:22-23). El tudod képzelni, milyen lenne, ha minden nő Isten Lelkével betelve lenne ott a gyülekezetben minden vasárnap? Nem lenne oka a lelkipásztor feleségének, hogy közbelépjen egy véleménykülönbségben, vitában, vagy helyreigazítson egy nem megfelelő hozzáállást. Micsoda áldás!

2. LEGYÉL A HELYEDEN

Légy hűséges és megbízható azon a szolgálati területen, amelyet betöltesz a gyülekezetedben. Amikor kihagysz egy szolgálatot, főleg, ha kis gyülekezetről beszélünk, a lelkipásztor felesége általában átveszi a helyed függetlenül attól, hogy gyerekre kell felvigyázni vagy tanítani egy osztályt. Ha nem kerülheted el, hogy hiányozz a „helyedről”, akkor szólj előre (ha lehetséges), hogy lehessen újra tervezni azt az alkalmat. Talán nem kiemelkedő helyen van a szolgálati területed. A Márk 10:37-41-ben leírt beszámoló talán számunkra inkább humorosnak tűnik, azonban abban az időben a tanítványok számára egyáltalán nem tűnt annak. Itt az történik, hogy Jakab és János édesanyja azt szerette volna, ha fiait Jézus előkelő pozícióba helyezi. Jézus, először, megkérdezi őt, hogy valóban ezt akarja- e a számukra. A pozícióval együtt jár a nagy felelősség. Biztosak vagyunk benne, hogy készek vagyunk arra a szenvedésre és megpróbáltatásra, amely a vezető szereppel együtt jár?

3. ÍRJ NEKI BÁTORÍTÓ SOROKAT

A Példabeszédek 3:27 ezt mondja: „Ne késs jót tenni a rászorulóval, ha módodban van, hogy megtedd!” Írj neki üzenetet vagy e-mailt hetente, és mondd el azt, amit nemrégiben tett vagy mondott és áldássá vált a számodra. Határozottan tervezz be havonta egy napot, amikor teszel valami kedveset számára vagy családja számára- például süteményt sütsz, vagy házi kenyeret, valamit, aminek ő és családja is örülne. Ha van rá lehetőséged vegyél számukra egy ajándék utalványt egy vacsorára és ajánld fel, hogy addig vigyázol a gyerekekre.

4. VEGYÉL RÉSZT A GYÜLEKEZET NŐI ALKALMAIN

Légy kész segíteni az alkalmakra való felkészülésben. Ha vannak nappalok vagy éjjelek, amikor segíthetsz, mondjuk a dekorációt elkészíteni, akkor tedd meg! Érkezz hamarabb és légy segítségére a pásztorod feleségének abban, hogy az érkezőket fogadod. Ha egyedül érkeznek mutasd be őket egy testvérnőnek, aki melléjük ül. Ne várd a lelkipásztorod feleségét, hogy külön megkérjen erre.

A szolgálat akkor valósul meg, amikor isteni erőforrások továbbjutnak az emberi eszközökön Isten dicsőségére. Elismétlem újra, mielőtt tennél bármit is kérd Isten Lelkét, hogy töltsön be. Akkor tudni fogod mit kell tenned, mert Ő az, Aki vezetni fog. Maradj a program után és segíts a takarításban. Próbálj nem hamarabb elmenni, mint a lelkipásztorod felesége. Nem neki kellene utolsóként maradnia a takarítással.

5. LÉGY KEDVES A CSALÁDJÁHOZ

Nem hiszem, hogy lehet a lelkipásztorod családját eleget kényeztetni. Emlékezz a születésnapjukra, különleges alkalmakra, várd őket örömmel a szabadságról, vakációról bevásárolva, ajándék üdvözlőlapokkal. Imádkozz értük minden nap. Ne várd, hogy tökéletesek legyenek.

A lelkipásztor gyerekei is csak gyerekek, épp úgy, mint bárki más gyermekei. Lesznek nekik is gondjaik az engedetlenséggel, a tanáraikkal az iskolában, rossz magatartással. Ha áldássá lehetünk a lelkipásztorunk gyermeke számára, akkor áldássá leszünk a lelkipásztorunk és az ő felesége számára is. Ne panaszkodj neki mindenről, amit a gyermekei rosszul tesznek vagy (mentsen Isten attól), hogy bármilyen módon pletykálkodj a családjáról.

6. VÉDD A MAGÁN SZFÉRÁJÁT

Emlékezz arra, hogy ez a család 24/7 szolgálatban van, épp úgy, mint a régi időkben az orvosok. Próbáld elkerülni, hogy otthon hívd őt vagy bejelentés nélkül menj hozzájuk. Ha mégis meg kell tenned ezek közül bármelyiket, legyen rövid a látogatásod. Ha megvan az otthoni vagy mobil telefonszáma, ne add ki senkinek, amíg nem kapsz rá engedélyt. Ha a lelkipásztorod felesége a bizalmába fogad, ne add tovább másoknak, hogy miről beszélgettetek.

Remélem minden lelkipásztor feleségnek meg van a lehetősége arra, hogy elmehessen nyaralni vagy néha külön időt tölthessen a férjével. Próbáld elkerülni, hogy azt találgasd hová mentek és hogyan töltötték ott az időt. Ez egyedül rájuk tartozik.

7. LEPD MEG ŐT A KEDVENC DOLGAIVAL

Nem kell a születésnapjáig vagy az évfordulójukig várnod, hogy meglepd őt. Derítsd ki, miket szeret- gyors ételek, kávé, konyhai dolgok, ruházat, parfüm, italok, rágcsálni valók, dekoráció vagy gyűjthető dolgok terén. Jó móka meglepni valakit!

Egyik évben a születésnapja alkalmából megleptük a lelkipásztorunk feleségét egyik kedvenc gyűjtött dolgával- hóemberrel. Ő szereti kidíszíteni az otthonát az ünnepeknek megfelelően. Mi minden nőt arra bátorítottunk a női körből, hogy vigyenek hóembert. Sok száz féle hóembert kapott! Nem is vagyok benne biztos, hogy azóta még gyűjti őket.

Halld meg a vágyaikat, amelyeket maguknak vagy családjuknak óhajtanak. Jó példa a 2.Sámuel 23-ban leírt történet „Dávid eltikkadt, és ezt mondta: Ki hoz nekem ivóvizet a betlehemi kútból, amely a kapunál van? Erre három vitéz áttört a filiszteus táboron, vizet merített a betlehemi kútból, amely a kapunál volt, elhozták és odavitték Dávidnak…” (v.15-16). Dávid annyira megindult amikor látta, hogy ezek a vitézek az életüket kockáztatva áttörtek a filiszteusok táborán csak, hogy vizet hozhassanak, hogy kiöntötte azt, mint egy áldozatot az Úrnak. A szeretet cselekszik. Szépek a szavak, de fejezd ki a szereteted azok felé, akik felé irányul. Nagyon valószínű, hogy nem kell kockáztatnunk az életünket, hogy a lelkipásztorunk felesége számára áldássá lehessünk, de hallgatnunk kell és cselekedni a szerint, amit a Szent Lélek megértet velünk.

kmakh_profile_hun_flag_small.pngArra szeretnénk bátorítani, hogy vegyél egy rózsaszirmot, tedd a Bibliádba emlékeztetőül a számodra, hogy tegyél hetente valamit a lelkipásztorod feleségéért. Hadd próbáljunk meg mindannyian áldássá válni a „királynőnk” számára.

Forrás © | Fordította: Kelemen Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr2814753313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása