✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

EGY BETLEHEM A SZÍVEDBEN

2018. december 28. - KMAKH

blog_2018_12_28_tc_szt_betlehem_a_szivedben.png

Megnéztem, hogy Charles Spurgeon mit hitt a karácsonyról és jó kedvre derített az az erő amit ebbe a témakörbe hozott (pl. „a legnagyobb abszurditás a mennyek alatt...”). Ő nem adott különösebb jelentőséget Karácsony napjának. De mégis ünnepelte a megtestesülést, és mindent amit ez egy hívő számára jelent. Íme egy bevezető és egy epilógus egy prédikációjából ami 1855 December 23.-án hangzott el.

Ez egy olyan szakasza az évnek, amikor ha szeretnénk ha nem, késztetést érzünk arra, hogy Krisztus születésén elmélkedjünk. Én úgy tartom, hogy ez az egyik legnagyobb abszurditás az ég alatt, és szerintem nincs semmiféle kegyességi értéke, hogy megtartsuk Karácsony napját. Nincs semmi valószínűsége annak, hogy a mi Megváltónk Jézus Krisztus ezen a napon született, és ennek megtartása kizárólag pápista eredetű; kétségtelenül azok, akik katolikusok van joguk arra, hogy ezt megszenteljék, de nem értem azt, hogy következetes protestánsok hogyan képesek ezt a legkevésbé szentnek tartani.  Azonban, azt kívánom, hogy bárcsak egy tucatnyi Karácsony nap lenne az évben; mert van elég munka a világon és egy kicsivel több pihenés a dolgozó embereknek nem ártana. A Karácsony napja egy igazi áldás számunkra, főleg azért mert lehetőséget ad nekünk, hogy összegyűljünk a családi kandalló köré és ismét találkozzunk a barátainkkal. És ha nem is lépünk teljesen a többi ember szokásai irányába, mégsem látok semmi kárt abban, hogy az Úr Jézus születésén és megtestesülésén elmélkedünk.  Nem szeretnénk azokkal egy kategóriába kerülni akik,

„Nagyobb odaszánással tartják az ünnepet

Rossz módon, mint mások a helyes utat.”

A Puritánok rengeteg értékes munkát írtak a Karácsony napjáról, csak azért, hogy megmutassák, hogy tiltakoznak a megtartása ellen. De mi úgy hisszük, hogy ők annyira belemerültek ebbe a tiltakozásba, hogy mi hajlandóak vagyunk arra, mint a Puritánok leszármazottai, hogy megtartsuk azt a jót amit véletlenszerűen ruháztak erre a napra és a babonás részeit hagyjuk meg a babonás embereknek.

Drága Úr Jézus! kinek végzései oly régiek, már öröktől valók, és ki nem szűntél meg munkálkodni még most sem. Ó! bárcsak munkálkodnál ma is, hogy vidámítsd meg a megfáradtat, erősítsd meg a gyengét, begyógyítsd a sebeinket, hogy megvigasztalj a nyomorúságainkban! Cselekedj, könyörögve kérünk, győzz le bűnösöket, igázz le kemény szíveket, rombold le a bűnösök kívánságainak vaskapuit és törd darabokra bűneik vas rácsát! Ó Jézus! törj előre, és mikor megmozdulsz gyere el hozzám is! Egy megkeményedett bűnös vagyok! Gyere hozzám, vágyom rád:

„Ó bárcsak kegyelmed leigázná szívem;

Akkor diadalra jutna éltem’

Uramnak önkéntes foglya,

Igédnek éneklő szónoka.”

Szegény bűnös lélek! Krisztus nem szűnt meg munkálkodni még. És ha eljön, emlékezz, ő Betlehembe megy. Van-e neked egy Bethlehem a szívedben? Kicsiny vagy? Még hozzád is elmegy. kmakh_profile_big_hun_flag_small.pngMenj haza és keresd őt buzgó imák által. Ha bűneid miatt sírnod kell, és magadat túl kicsinek- már észrevehetetlennek tartod, menj haza, te kicsiny lélek! Jézus eljön a kicsikhez is. Ő eljön a kicsi, szegény házadhoz; Ő eljön a te szegény, romlott szívedhez; Ő el fog jönni, bár te szegénységben vagy, rongyokba öltözve, bár nyomorgó, megkínzott és lesújtott vagy; Ő eljön, mert az Ő végzései öröktől fogva valók. Bízz benne, bízz benne, bízz benne; és Ő eljön és lakozást vesz a szívedben örökre.

Forrás © | Fordította: Szekeres Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr3514500822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása