✝ = ♡

KRISZTUSBAN MARADNI - A KORRAL HALADNI

ÁLLÍTSD HELYRE A HÁZASSÁGOD GYÖNYÖRÉT

2019. június 17. - KMAKH

blog_2019_06_17_dg_ob_restore-the-sweetness-to-your-marriage.pngAz élet, a szolgálat, a munka, és a család elfoglaltsága mindig fenyegetni fogja a házasságod gyönyörét.

Ahelyett, hogy táplálnád a szerető tekinteteket, érintéseket, és az apró kedveskedéseket a párodban, elkezded ezeket úgy látni, mint a teljesítményeit a társadnak. Elosztod és legyőzöd a véget nem érő „teendő” listákat, beosztva hogy ki fogja felvenni Jancsikát az edzésről, és ki fogja Katit elvinni zongora órára, ki fogja elkezdeni a vacsora készítését, és ki fogja segíteni a gyerekeket a háziban. Éjszakára beesel az ágyba kimerülve a naptól, élvezve a gondolatát egy jó éjszakai pihenésnek a romantika és az intimitás helyett.  

Legtöbbünk kész megvallani, hogy szeretjük a párunkat. Végül is nem épp most végeztük a mosást, készítettünk ebédet, fizettük a számlát? Sokszor áldozati szeretetet fejezünk ki a házastársunkért nyújtott gondoskodásában a szükséges teendők elvégzésével- még akkor is, amikor a szenvedély lángjai már lebegnek. Az áldozat lehetséges, hogy természetesebben jön mint a gyengédség, különösen akkor, amikor a házad meg van töltve a szerelmetek energiafogyasztó gyümölcsével (például: gyerekek).

Tehát miért is fontos a szikrát életben tartani a házasságodban? Nem normális és természetes a gyerekek igényeit előbbre helyezni (és minden mást az „teendő” listán) a párod előtt?

Őrizd a tüzet

Az Efézus 5-ben látjuk, hogy az evangélium képű házasság célja az ábrázolás. A házasságunk a földön egy árnyéka annak a házasságnak, ami eljövendő. Ahogyan Krisztus örömét leli a menyasszonyában, ugyanúgy kell nekünk is gyönyörködni a párunkban, mint ajándékában. Ahogyan a gyülekezet alárendeli magát Krisztusnak, úgy adják meg örömmel magukat a feleségek a férjüknek. És a férjek arra vannak buzdítva, hogy szeressék feleségüket áldozatkészen, mint ahogyan Krisztus a gyülekezetet.

A házasság célja, hogy élőben példázza Krisztus szeretetét a gyülekezet iránt, ennek megfelelően dicsőíti Istent és festi le az evangélium igazságát egy figyelővilágnak. Isten parancsainak való örömteli engedelmességünknek köszönhetően, a házastársunk iránti hűséges szeretetünk öröme túlcsordul a körülöttünk élők felé tanusított szeretetben. Az idő és törődés befektetése a házasságunkba nagyobb mértékű megtérülést jövedelmez. Ahogyan Cristopher Ash jól kifejezi a könyvében Married for God: „Vigyázz a szív lángjaira, hogy a szereteted melegsége terjedhessen mások felé.”

Hogyan ápoljuk azt, aki az oldalunkon van

Itt van néhány módja annak, hogyan ápoljuk azt, akit Isten az oldalunkra állított—a saját örömünkre, Isten dicsőségére, és a körülöttünk élők javára.

  1. Vegyétek észre egymást

Lehet, hogy ez nyilvánvalónak tűnik, de túl könnyen lehet a telefont bámulni, amikor a házastársad belép az ajtón. Fordítsatok időt arra, hogy nagyra becsülitek egymás jelenlétét egy meleg köszöntéssel, öleléssel, vagy kérdéssel a napotokkal kapcsolatban. Légy hajlandó félretenni bármit, amin dolgozol, hogy hiteles érdeklődést mutass a társad felé (Filippi 2:20).

  1. Szolgáljatok egymásnak

Keresd a módját, hogyan szolgáld és áldd a házastársadat minden nap. Még jobb: kérdezd meg, hogyan tehetnéd ezt. Lehet annyit jelentene, hogy helyére teszed a száraz edényeket, vagy hamarabb lefekteted a gyerekeket, vagy egyszerűen elkészíted a kedvenc ételét vacsorára. Óvakodj attól, hogy beleess abba a csapdába, hogy elvárod a párodtól, hogy találkozzon az igényeiddel. Sok csalódottság és frusztráció ered a számontartásból. Ehelyett, leld örömed abban, hogy keresed a társad örömét abban, hogy megéled a Filippi 2:3-4 parancsolatát. Tartsd őt kiemelkedőbbnek önmagadnál azzal, hogy tiszteled a jelenlétét és követed Krisztus alázatát.

  1. Mondd „Köszönöm.”

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor megköszönted a házastársadnak a kemény munkáját. Gondot visel a családotokról? Félreteszi a saját vágyait, hogy betöltse a gyerekeitek szükségleteit? Gyakran gondolunk hálás gondolatokat és tulajdonképpen soha nem fejezzük ki őket. De Pál apostol háromszor figyelmeztet minket a Kolossé 3: 15- 17-ben, hogy hálásak legyünk:

És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Hálásak kellene legyünk Istennek, és hagynunk kellene, hogy ez a házastársunkra is hatással legyen. Légy kitartó abban, hogy köszönetet mondj a házastársadnak akár szóban, vagy írásban. Keresd az okokat, amikért hálás lehetsz a házastársadért, akit Isten melléd helyezett.

  1. Tervezz együtt töltött időt –– zavartalanul

Akár hetente egy esti randi, vagy egy séta a parkba, a szándékosan kettesben töltött idő, döntő fontosságú a párunkhoz való újbóli kötődéshez. A kettesben töltött idő megtervezése nélkül, a gyerekek foglalkozásai, és a szolgálati elkötelezettségek fognak leuralni.

A mi házasságunkban a séta egy alkalom, amikor megbeszéljük és megfigyeljük az életet. Elértük, hogy a gyerekeinket a babakocsizás, és biciklizés időszaka után otthon hagyhatjuk. A rendszeres otthontól távoli randi-éjszakák szabaddá tesznek attól, hogy a befejezetlen munkákra és teendőkre figyeljünk, amik gyakran elzavarnak egymástól minket.

  1. Pihenjetek együtt

Semmi sem frissít fel jobban minden héten, mint a tudatos pihenő nap. Őrizni ezt a napot a végtelen teendők listájától és valami élvezni valót végezni a férjemmel, sokkal több szükséges felfrissülést hozott a lelkünknek és a házasságunknak. A világ tovább működik anélkül, hogy mi megválaszoljuk az emaileket, vagy anélkül, hogy kimossuk a következő adag ruhát.

Tartalékoljatok energiát egymás számára. Egyszer azt hallottam, hogy a szexuális életetek jó barométere a házasságotoknak. Ha mindig túl fáradt és túl elfoglalt vagy az intimitásra, az valószínűleg kapcsolati feszültségen keresztül fog visszatükröződni a házasságodban.

Ne légy vak a házastársaddal szemben

Az élet elfoglaltsága és a saját önző kívánságaink gyakran vakká tehetnek arra, hogy ajándékként tekintsük a házastársunkat. Állj meg és emlékezz, mi vonzott téged a házasságra elsősorban. Határozd el, hogy lelassítasz, és keresed a módját, hogyan nyújthatnál gyönyört a házasságodnak; imádkozva azért, hogy az egymás iránti szeretetetek túlcsorduljon a körülöttetek élők javára és Isten dicsőségére.kmakh_profile_hun_flag_small.png

Forrás © | Fordította: Oláh Boglárka

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/api/trackback/id/tr5414881306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása